Kimi Räikkösen ja Romain Grosjeanin edustaman Lotus-tallin velat ovat kasvaneet jo peräti 120 miljoonaan euroon, väittää saksalainen Motorsport-Total.

Sivuston mukaan Lotuksen ahdingon taustalla on muun muassa Honeywell-konsernin kanssa pitkään käytyjen sponsorineuvotteluiden kaatuminen. Coca-Cola Companyn rahoitustuki puolestaan on ”tippa meressä”.

Talli tarvitsi jo vuoden 2012 lopussa F1-sarjan kaupallisen johtajan Bernie Ecclestonen väliintuloa selvitäkseen elossa. F1-pomon ja tallin omistajayhtiö Geniin hallituksen puheenjohtajan Gerard Lopezin välit ovat kuitenkin sittemmin ”jäähtyneet” niin, että kaksikko on hädin tuskin puheväleissä, jutussa sanotaan.

Sivusto kirjoittaa myös, että tänä kesänä ilmoitettu 35% osuuden myynti tallista Infinity Racing -konsortiolle ei ole todellisuudessa toteutunut, eikä kaivattua rahoitusruisketta näin ollen ole tullut.

Tallin palkanmaksussakin on ollut katkoksia. Osa tallin väestä uhkasi heinäkuussa lakolla ja tähtikuljettaja Räikkösen ”kerrotaan jo käyneen myös Bernie Ecclestonen pakeilla ja valittaneen kohtaloaan F1-pomolle”.

Jutusta kertoi Suomessa ensimmäisenä MTV3.fi.