Autosportin mukaan formula ykkösissä ajetaan ensi talvena vain kaksi neljän päivän testisessiota. Lisäksi kauden aikainen testaaminen lopetetaan.

F1-autot saavat tulikasteensa ensi vuoden maaliskuussa Barcelonan moottoriradalla. Testipäivät järjestetään 1.-4. sekä 15.-18. maaliskuuta. Muutos on raju, sillä esimerkiksi tänä vuonna testipäiviä ennen kauden alkua oli kaikkiaan 12. Talleilla on siis jatkossa entistäkin kiireempi saada auto toimimaan jo testaalla, eikä varaa mahdollisten virheiden korjaamiseen ole tarjolla yhtä paljon.

Myös kauden aikana järjestettävät testipäivät poistetaan. Tänä vuonna tallit saivat testata kahtena päivänä sekä Barcelonan että Itävallan osakilpailujen jälkeen. Yleensä tallit ovat antaneet näissä testeissä ajomahdollisuuden nuorille kuljettajilleen, mutta jatkossa tämä ei ole enää mahdollista.

Ensi kauden F1-kalenteri on paisunut 21 osakilpailun mittaiseksi, mikä selittää haluttomuuden ajaa ylimääräisiä testipäiviä. F1-kausi alkaa ensi vuonna poikkeuksellisesti vasta huhtikuussa.