Lewis Hamilton ja Mercedes olivat suvereeneja koko Montrealin kisaviikonlopun ajan. Mercedekset ottivat jo aika-ajoissa niskalenkin Ferrareista, Hamiltonin ja Valtteri Bottaksen ajaessa ensimmäiseen ja kolmanteen lähtöruutuun.

Hamilton huomauttaa, että Mercedeksen heikko suoritus Monacossa oli avainasemassa Montrealin GP:n menestyksessä.

– Monaco oli meille herätys. Näimme seuraukset siitä, mitä olimme tehneet väärin. Nyt meidän täytyi myös ymmärtää syyt sille. Kun menin Monacon kisan jälkeen tehtaalle, insinöörit tekivät vielä analyysejään. Keskittymisemme oli jatkuvasti Montrealin GP:n tarjoamassa haasteessa, Hamilton kertoi brittimedia Independentille.

Hamilton korosti, että kaksoisvoitto oli elintärkeä MM-sarjatilannetta ajatellen. Lisäksi, britti intoutui hakemaan hieman yllättävän vertauskuvan tallin viikonlopun suorituksesta.

– Tämä oli meidän kauden ensimmäinen kaksoisvoittomme, joten pisteiden valossa optimoimme viikonloppumme. Mikäli Ferrari olisi kyennyt samaan, olisi se ollut kuin oikea koukku vatsaan. Nyt oli meidän vuoro iskeä kuin Floyd Mayweather. Toivottavasti kykenemme jatkamaan hyvää virettämme koko loppukauden.