NASCAR-sarjan suurimpiin tähtiin kuuluva Kyle Busch ei ole vaikuttunut sarjan halusta siirtää markkinointiaan yhä enemmän nuorten kuljettajien varaan. 2015 sarjan mestaruutta juhlinut Busch kokee sarjan PR-tiimin ajattelevan jopa liikaa vain nuoria katsojia.

Vaikka pääosin ovaalikilpailuihin keskittyvä sarja on edelleen Pohjois-Amerikan suosituin moottoriurheiluluokka, ovat sen katsojaluvut olleet laskusuunnassa jo vuosia. Sarja on tehnyt viime vuosina kaikkensa houkutellakseen yhä nuorempia faneja kiinnostumaan lajista.

Kilpailuformaatin lisäksi lajia on alettu markkinoimaan yhä enemmän nuorten kuljettajien kautta. Samaistumisen lisäksi uudemman sukupolven kuljettajat ovat vakuuttavasti mukana myös esimerkiksi sosiaalisessa mediassa.

Busch, joka takoi itse menestystä jo nuoresta lähtien yli kymmenen vuotta sitten, kokee lajin pyllistävän vanhoille faneille liialla uutuudentavoittelullaan.

– Mielestäni se on typerää. Me vanhemmat kuljettajat olemme maksaneet oppirahamme ja nousseet lajin huipulle, mutta silti laji on päättänyt keskittää sarjan markkinoinnin uusien, nuorien nimien varaan. En tiedä tästä, mutta en kai ole sitten kummoinenkaan markkinointinero, Busch toteaa motorsport.comin mukaan.

Busch ymmärtää nuorilla kuljettajille olevan käytössään enemmän vapaa-aikaa, minkä lisäksi he voivat olla kokemattomuutensa vuoksi myös enemmän sarjan vietävissä kuin kokeneemmat kilpaveljensä.

– Meillä vanhemmilla kuljettajilla on perheemme ja haluamme viettää aikaa kotona mahdollisimman paljon. Nuoret ovat pääosin sinkkuja ja he viettävät aikaansa jo muutenkin sosiaalisessa mediassa. Mutta minusta ei ole kaikesta huolimatta reilua, että markkinoinnissa keskitytään jatkossa vain uusiin naamoihin.