Mercedeksen F1-talli kertoi Saksan GP:n alla julkaisemassa tiedotteessaan, että tallin nykyisestä moottorista on onnistuttu puristamaan irti lisää suorituskykyä dynamometritesteissä.

F1:n voimayksikköjen kehittäminen on mutkikasta puuhaa. Tallit saavat käyttää kauden aikana vain kolme moottoria kuljettajaa kohden, joten voimayksiköiden rajoja on koeteltava varsin harkitusti.

Mercedes on lähestynyt asiaa ajamalla moottoreillaan hieman konservatiivisemmilla asetuksilla kilparadoilla. Koneen varsinaisia rajoja on testattu sen lisäksi dynamometrissä.

– Kauden alussa tiimi haluaa varmistaa, että voimayksikkö toimii luotettavasti. Kunhan luotettavuus on todistettu dynamometrissä, aloitamme yleensä hieman hillitymmin radalla varmistaaksemme tuotteemme kestävän tarvittavan mailimäärän, tallin tiedotteessa kerrottiin.

Saksalaisvalmistajan mukaan viimeisimmät dynamometritulokset lupaavat hyvää.

– Kunhan luotettava pohja on varmistettu, kaikki seuraavat pitkät vedot keskittyvät lisätehojen puristamiseen irti moottorista. Näissä vedoissa talli on valmis puskemaan voimayksikköä hieman kovempaa.

– Tämä on hyvin suunniteltu prosessi, jossa me tähtäämme voimayksikön tarkkojen rajojen löytämiseen ilman niiden yli astumista. Jos astumme niiden yli, tiedämme meillä olevan silti toimivat asetukset radalle, Mercedes kehui.