Ford M-Sportin tallipomo Rich Millener hehkutti rallidebyyttinsä tehneen Valtteri Bottaksen nopeaa sopeutumista täysin uuteen lajiin ja toimintaympäristöön. M-Sport-pomo ei laittaisi yhteistyön jatkoa pahakseen.

Mercedeksen formulatallin suomalaistähti otti ensikiihdytyksensä rallin maailmaan viime viikonloppuna Lapissa järjestetyssä Arctic Rally -tapahtumassa.

Tulevaisuuden huippulupauksia sekä pitkän linjan konkarikuskeja viliseessä metsärallissa oli verrattain kova taso. Tästä huolimatta ensikertalainen Bottas selvisi jopa viidennelle sijalle.

– Hän on pärjännyt hyvin. Kun ajaa ensimmäisen rallinsa WRC-autolla, jota et ole ajanut koskaan aiemmin, työskentelet tallin kanssa, jota et tunne ja saat kartanlukijan, joka lukee sinulle nuotteja ensi kertaa, viides sija ei ole huono tulos 30 asteen pakkasessa, Millener suitsutti Motorsportin haastattelussa.

Bottaksen varma ajovire sai M-Sportin haaveilemaan jo seuraavista rallikoitoksista suomalaistähden kanssa.

– Toivon näkevämme hänet autossamme uudestaankin. Se tekee hyvää lajille ja olisi mielenkiintoista nähdä tämä risteytys [F1:n ja rallin välillä], tallipamppu sanoi.

– Jos se olisi mahdollista, haluaisimme tuoda hänet testaamaan Britanniaan. Hänen kalenterinsa on tosin todella kiireinen, Millener mietti.

Lähde: Motorsport