Alfa Romeon Valtteri Bottas ajoi upeasti viidenneksi Emilia-Romagnan GP:ssä sunnuntaina.

Seitsemännestä ruudusta matkaan lähtenyt suomalainen sai lähdön onnistumaan kohdilleen ja piti paikkansa ennen ensimmäisiä mutkia. Kilpailu oli kuitenki lähellä ottaa isosti takapakkia, kun Bottas ei ehtinyt väistää edellä toisiinsa osuneita Carlos Sainzia sekä Daniel Ricciardoa.

Alfa Romeon keula kopsahti McLaren-auton perään, mutta selvisi kuin ihmeen kaupalla ilman suurempia vahinkoja. Bottas oli lopulta tyytyväinen hyvään pistepottiin.

– Lähdössä vähän momentumi meni siinä osumassa, mutta onneksi mitään ei hajonnut, että aika vahvan auton ovat näköjään rakentaneet, sanoi Bottas Viaplaylle kisan jälkeen.

Bottaksen varikkopysähdys meni mönkään, kun Alfa Romeon mekaanikoilla oli vaikeuksia kiinnittää oikeaa eturengasta paikoilleen. Bottas menetti varikolla noin 10 sekuntia ylimääräistä aikaa ja nastolalainen sanoikin ilman tätä mahdollisuuksia olleen jopa parempaankin. Auton kisavauhti kuitenkin lämmitti jälleen Bottasta.

– Vauhtia riitti kyllä tänään, että pystyi ajamaan ihan täysillä alusta loppuun saakka. Viimeiset viisi kierrosta renkaat alkoivat vasta kulumaan takapäästä, mutta muuten hyvä, jatkoi suomalainen.

Bottas pääsi vielä viimeisillä kierroksella haastamaan Mercedeksen George Russellia neljännestä sijasta, mutta ohitus jäi lopulta tekemättä. Suomalainen ei päässyt viimeisissä mutkissa tarpeeksi lähelle brittiä tehdäkseen kunnollisen ohitusyrityksen.

– En oikein päässyt ikinä tarpeeksi lähelle viimeisissä mutkissa. Siinä kohtaa alkoi renkaat vähän loppumaan ja ehkä heillä oli sitten vähän enemmän pelivaraa lopussa kiristää, päivitteli Bottas.

Valtteri Bottas on neljän osakilpailun jälkeen MM-pisteissä kahdeksantena. Suomalainen on onnistunut keräämään jo 24 pistettä.