Viron MM-rallissa ajettiin perjantai-iltapäivällä jo viides erikoiskoe. Pätkän nopein oli kovalla vedollaan Toyotan Kalle Rovanperä.

Pohja-ajallaan MM-sarjan kärkimies napsi huimat 4,7 sekuntia Hyundain Thierry Neuvillen johtoasemasta pois. Ero on enää vaivaiset 2,1 sekuntia.

LUE MYÖS: Jättirangaistus! Ott Tänakille karmaiseva takaisku jo ennen kotirallin alkua

Rovanperä ajoi vahvan aamun huonosta lähtöpaikasta huolimatta. Tällä pätkällä suomalaisen menoa vaikeutti pikkuluokkien ajaminen samaa pätkää ennen Rovanperää, mutta pieni sade puolestaan avitti ja MM-kärki täräytti mahtavat pohjat.

– Aika paska meille rehellisesti. Pieniä autoja mennyt viimeksi, joten niitä jälkiä on mahdotonta seurata. Haastavat olosuhteet, eikä ollut helppoa, analysoi Rovanperä.

Hyundain Esapekka Lappi sai haastavan aamun jälkeen autonsa hybridijärjestelmän kuntoon ja pamautti heti tallikaverilleen jauhot suuhun. Lappi oli 2,6 sekuntia rallia johtavaa Neuvillea nopeampi ja maalissa suomalainen oli luottavaisin mielin.

– Ajoimme hyvin ja yritin olla puhdas. Välillä yritin puristaa, mutta oli muutamia yllätyksiä. Täällä ollaan, nyökkäili Lappi.

Lappi jatkaa neljäntenä, mutta on vain sekunnin päässä kolmatta sijaa hallussa pitävästä Elfyn Evansista. Ero kärkeen on 11,7 sekuntia.

Aamulla puhtaalla ja menevällä ajollaan uuden työkalunsa kanssa ihastuttanut Teemu Suninen jatkoi hyvää menoa. Hyundaita Virossa ja Suomessa käskyttävä jokelalainen jäi tällä kertaa pohjista vain 4,7 sekuntia ajaen saman ajan kuin tallikaveri Neuville.

– Opin paljon, mutta nyt oli hullut olosuhteet. Täysin hullua, ihmetteli Suninen vitospätkää.

Ralli jatkuu jo kello 15:35 Suomen aikaa. Perjantaina ajetaan vielä kolme erikoiskoetta. Kokonaistilanne alla.

Viron MM-rallin tilanne, EK 5/21

  1. Thierry Neuville, Hyundai
  2. Kalle Rovanperä & Jonne Halttunen, Toyota +2,1
  3. Elfyn Evans, Toyota +10,7
  4. Esapekka Lappi & Janne Ferm, Hyundai +11,7
  5. Teemu Suninen & Mikko Markkula, Hyundai +19,6
  6. Pierre-Louis Louber, M-Sport Ford +35,8
  7. Takamoto Katsuta, Toyota +43,1
  8. Andreas Mikkelsen, Skoda (WRC2) 2:31,9
  9. Sami Pajari & Enni Mälkönen, Skoda (WRC2) +2:40,4
  10. Egon Kaur, Skoda (WRC2) +2:44,4

15. Emil Lindholm & Reeta Hämäläinen, Hyundai (WRC2) +3:16,0

16. Ott Tänak, M-Sport Ford +4:50,9