Monte Carlon perjantainen ajopäivä on paketissa. Päivän viimeisellä erikoiskokeella pimenevässä illassa nopeinta vauhtia tarjoili ranskalaiskonkari Sébastien Ogier.

Olosuhteet heittelivät jälleen tyypilliseen Monte Carlon MM-rallin tyyliin ja tiet olivat paikoin kuivia, märkiä tai jäisiä. Haastavammalla tiellä Ogier näytti jälleen muille ajamisen mallia ja nipisti tallikaverinsa Elfyn Evansin johdosta 4,1 sekuntia, eikä ero kokonaistilanteessa ole enää kuin 4,5 sekuntia walesilaisen hyväksi.

Toiseksi nopein oli vahvan iltapäivän kaasutellut Thierry Neuville, joten voittotaisto säilyy herkullisena lauantaita silmällä pitäen. Belgialaisen ero Evansiin on 16,1 sekuntia. Ott Tänakin päivä oli suhteellisen vaisu ja virolaisen perjantaihin mahtui myös EK3:lla sattunut pieni ulosajo, jossa meni noin puoli minuuttia aikaa. Tänak jatkaa rallia neljäntenä ja ero kärkikolmikkoon on venähtänyt jo liian isoksi.

Viidentenä ajaa edelleen jopa yllättävänkin vahvaa rallia ajava Adrien Fourmaux. Paluun vakikuskiksi Rally1-auton rattiin tehnyt ranskalainen on tehnyt tasaista jälkeä ja ennen kaikkea virheittä.

WRC2:n puolella kilpailun ainoa suomalaiskuljettaja Sami Pajari selvitti perjantain ongelmitta. Ensimmäistä kilpailuaan Toyotan uudella Rally2-autolla ajava Pajari kerää oppia työkalustaan ja koittaa vain pitää laitteet ladulla.

– Loppu oli todella vaikea. Paljon oppimista tänään, mutta vain positiivisia asioita. Kaikki hyvin, tuumasi Pajari perjantain päätteeksi.

Pajari jatkaa kilpailua luokkansa viidennellä sijalla.

Kilpailu jatkuu lauantaina kello 09:05 Suomen aikaa ja ohjelmassa on kuusi erikoiskoetta. Rallin kokonaistilanne perjantain jälkeen alla.

LUE MYÖS: Rallin MM-sarjan uusi pisteytys raivostuttaa – Heitetäänkö systeemi heti romukoppaan?

Monte Carlon MM-rallin tilanne, EK 8/17

  1. Elfyn Evans, Toyota
  2. Sébastien Ogier, Toyota +4,5
  3. Thierry Neuville, Hyundai +16,1
  4. Ott Tänak, Hyundai +1:13,6
  5. Adrien Fourmaux, M-Sport Ford +1:38,0
  6. Andreas Mikkelsen, Hyundai +2:58,9
  7. Grégoire Munster, M-Sport Ford +3:27,1
  8. Nikolay Gryazin, Citroën (WRC2) +5:18,9
  9. Pepe López, Skoda (WRC2) +5:20,2
  10. Yohan Rossel, Citroën (WRC2) +5:25,1
  11. Oliver Solberg, Skoda (WRC2) +5:47,6
  12. Takamoto Katsuta, Toyota +6:56,3
  13. Sami Pajari & Enni Mälkönen, Toyota (WRC2) +7:08,4

LUE LISÄÄ