Arvuutteluleikki legendaarisen F1-suunnittelija Adrian Neweyn tulevaisuudesta käy edelleen kuumana.

Monia mestaruusautoja suunnitelleen Neweyn tulevaisuutta on spekuloitu siitä saakka, kun hän ilmoitti toukokuun alussa jättävänsä Red Bull -tallin. Lähtö energiajuomatallista ei kuitenkaan ollut välitön, vaan lopullisesti britti jättää tehtävänsä ensi vuoden ensimmäisen neljänneksen aikana.

Monet uskoivatkin Neweyn olevan matkalla Ferrarille Lewis Hamiltonin vanavedessä, mutta näillä näkymin insinöörigurulla ei ole aikeita lähteä Maranelloon. Kaikki F1-tallit ovat todennäköisesti kyselleet Neweyn palveluksien perään, mutta Aston Martin sekä McLarenin on oletettu olevan tällä hetkellä etunenässä kisaamassa tarjouksiensa kanssa.

Newey avasi hieman tulevaisuuden suunnitelmiaan The Sunday Times -lehdelle, eikä hänellä vaikuta olevan kiirettä päättää jatkostaan.

– Eihän se yllättänyt, kun muut tiimit ottivat heti yhteyttä sen jälkeen, kun ilmoitin lähteväni. En kuitenkaan tee pikaista päätöstä tulevaisuudesta, sillä tarvitsen taukoa F1:stä selvittääkseni haluanko vielä uuden mahdollisuuden, kertoo Newey.

F1-gurua on nähty tällä kaudella jo aiempaa harvemmin varikoilla pyörimässä salaisen muistivihkonsa kanssa. Tämä on tuonut kaivattua vapaa-aikaa sekä enemmän paneutumista perhe-elämään. Veri kuitenkin tuntuu silti vetävän jatkuvasti kuninkuusluokan perään.

– Olen vuosikymmenien aikana tottunut F1-sarjan jatkuvaan painetilaan. Jos et voita, niin täytyy ymmärtää miksi ja jos voitat, niin täytyy keksiä tapoja pysyäkseen kärjessä. Se on armotonta, mutta moottoriurheilu on aina ollut veressäni, jatkaa Newey.

Loppuun Newey jakoi vielä herkullisen vihjauksen mahdollisesti tulevasta, mikäli häntä vielä lajin parissa nähdään Red Bull -aikakauden jälkeen.

– Joidenkin kuskien kanssa, kuten Lewis Hamiltonin tai Fernando Alonson kanssa olisi ollut mahtavaa tehdä töitä. Tähän mennessä ei ole kuitenkaan sattunut oikeaa aikaa ja paikkaa, vihjasi F1-nero.

Hamilton siirtyy kuluvan kauden jälkeen Mercedekseltä Ferrarille monivuotisella sopimuksella, eikä tarkkaa kestoa ole vielä tipauteltu julkisuuteen. Aston Martinilla jatkavan Alonson pahvi kantaa puolestaan kauden 2026 loppuun saakka.

LUE LISÄÄ