Alpine Renault on julkistanut uuden tallipäällikkönsä. Viime viikolla pestinsä jättäneen Bruno Faminin paikalle tulee 36-vuotias Oliver Oakes.

Oakes on Alpinen neljäs tallipäällikkö alle neljään vuoteen. Paikka on ollut tuulinen, eikä entinen Renault tunnu löytävän askellustaan moderneissa formuloissa. Renault päättääkin vetäytyä moottorien valmistamisesta kaudeksi 2026.

Oakesista tulee koko sarjan nuorin tallipäällikkö. F2 sekä F3 organisaatio Hitechin päällikkönä toiminut entinen kilpakuljettaja nähdään varikkomuurilla heti kesätauon päätyttyä Zandvoortissa.

Hänen päätehtävänsä on löytää toinen kuljettaja kaudeksi 2025. Pierre Gasly kiinnitettiin monivuotisella sopimuksella, mutta tallista lähtevä Esteban Ocon jättää raon paikattavaksi. Williamsin oven sulkeuduttua Valtteri Bottas on edelleen ilman ajopestiä ensi kaudeksi. Alpine on käynyt neuvotteluja suomalaisen kanssa aiemmin kaudella.

Suomalaisen kanssa pestistä taistelee reservikuljettaja Jack Doohan sekä Haasin Oconin tieltä jättävä Kevin Magnussen.

Alpine on kahdeksannella sijalla tallien MM-taulukossa. Katastrofaalinen alkukausi on saatu kontrolliin, mutta talli on kaukana mestaruutta tavoittelevasta tehdastallista, joka Renault oli 2000-luvulla.