Unkarin GP:n toiset vapaat harjoitukset on ajettu. Perjantain toisella harjoitustunnilla nopein mies oli McLaren-tähti Lando Norris.

Iltapäivän toinen sessio käynnistyi tuttuun tyyliin rataa ahkerasti kiertäen ja tallit keskittyivät keräämään dataa keskikovasta rengasseoksesta.

Noin vartin ajamisen jälkeen Ferrari-tallin Charles Leclercin ulosajo keskeytti harjoitukset. Monacolainen valui radan neljännessä mutkassa liikaa kanttikiven päälle ja laitteet karkasivat näyttävästi räpylästä. Leclerc osui kaiteisiin ja Ferrari-kilpuri koki osuman kovuuteen nähden yllättävän vähäisiä vaurioita ainakin ulospäin katsottuna.

Autosport

@autosport
🔴 RED FLAG 🔴

Charles Leclerc has crashed his Ferrari 💥

Driver 👍

#F1 #HungarianGP

Ajojen jatkumista saatiin jatkaa yllättävän pitkään, sillä Leclercin osuma oli tehnyt vahinkoa turvakaiteelle, jota jouduttiin taivuttelemaan takaisin suoraksi. Kellon jatkuvasti käydessä kuljettajat sekä tiimit menettivät arvokasta harjoitusaikaa, mutta lopulta noin vartin odottelun jälkeen ajohommia päästiin jatkamaan.

Tässä kohtaa monet lähtivät kokeilemaan tuntumaa pehmeimmällä renkaalla nopeiden vetojen merkeissä ja hetkeä myöhemmin nähtiin hurja tilanne. Sauber-tallin Zhou Guanyu pyörähti lähes identtisesti kuin Leclerc aiemmin, mutta kiinalainen ei löytänyt kaiteisiin saakka. Sen sijaan Zhou meinasi kerätä mukaansa edellä körötelleen Sergio Perezin, mutta tällä kertaa osumalta vältyttiin Sauberin viuhahtaessa Red Bullin keulan edestä.

Motorsport.com

@Motorsport
Admin jumped at this scary moment for Zhou and Perez 😱😱

#F1 #HungarianGP

Harjoitusten viimeiset hetket menivät rauhallisesti ilman ylimääräistä tapahtumaa kuskien siirryttyä jälleen kisasimulaatioihin. MM-kärki Max Verstappen jäi Norrisin noteerauksesta noin kaksi ja puoli kymmenystä. Avausharjoitusten kärkimies Carlos Sainz täytti kolmen kärjen.

Suomalaiskuljettaja Valtteri Bottas keräsi hyvän tukun kierroksia ja oli tuloslistan 11:s. Eroa kärkeen kertyi hieman vajaat kahdeksan kymmenystä.

Unkarin GP -viikonloppu jatkuu lauantaina kello 13:30, kun ohjelmassa on vielä kolmas ja viimeinen harjoitustunti ennen aika-ajoja. Toisen harjoituksen tuloslista alla.

Unkarin GP:n 2. harjoitukset

  1. Lando Norris, McLaren
  2. Max Verstappen, Red Bull +0,243
  3. Carlos Sainz, Ferrari +0,397
  4. Sergio Perez, Red Bull +0,467
  5. George Russell, Mercedes +0,506
  6. Kevin Magnussen, Haas +0,527
  7. Lewis Hamilton, Mercedes +0,575
  8. Daniel Ricciardo, RB +0,583
  9. Alex Albon, Williams +0,726
  10. Fernando Alonso, Aston Martin +0,731
  11. Valtteri Bottas, Sauber
  12. Logan Sargeant, Williams
  13. Oscar Piastri, McLaren
  14. Esteban Ocon, Alpine
  15. Nico Hülkenberg, Haas
  16. Pierre Gasly, Alpine
  17. Lance Stroll, Aston Martin
  18. Charles Leclerc, Ferrari
  19. Yuki Tsunoda, RB
  20. Zhou Guanyu, Sauber

LUE LISÄÄ