Red Bull -tähti Max Verstappen kävi kuumana kuin hellan koukku läpi Unkarin osakilpailun sunnuntaina.

Kolmannesta ruudusta lähtenyt hollantilainen raivosi jo avausmutkan tapahtumista, kun hänet pyydettiin päästämään McLarenin Lando Norris takaisin edelleen.

Tämän jälkeen Red Bullilla ei riittänyt vauhti haastamaan McLareneita, eikä hollantilaista miellyttänyt hänelle tarjottu kisastrategiakaan. Verstappen purnasi moneen otteeseen kisainsinöörilleen taktiikan olevan umpisurkea.

Sen lisäksi MM-sarjan kärkimies otti vielä yhteen Mercedeksen Lewis Hamiltonin kanssa. Hollantilainen syöksähti kaukaa ohitusyritykseen radan ykkösmutkassa ja osuma oli valmis. Tästäkin Verstappen syytti Hamiltonia.

Red Bull -kuljettajan jatkuva vouhottaminen sai jo viilipyttynä tunnetun Gianpiero Lambiasenkin hieman hikeentymään. Lambiase käski kuljettajansa rauhoittumaan ja antaa tuomariston tehdä tehtävänsä. Kilpailun jälkeen Verstappen lähetti terveiset kriitikoilleen, joiden mielestä hän oli epäkunnioittava talliansa kohtaan.

– He voivat kaikki painua vi**uun täräytti hollantilainen tyypilliseen tapaansa.

Verstappen selvisi kuin ihmeen kaupalla ilman isompia vahinkoja osumastaan Hamiltonin kanssa ja tuli lopulta maaliin viidentenä.

Verstappen jakoi tyylinäytteen käytöksestään myös jäähdyttelykierroksella, kun Lambiase kertoi lääkintätiimin tarkistavan hänen kuntonsa kolarin jäljiltä varikkoalueella.

– Lääkintädelegaation voi lähettää tuomaristoon katsomaan, että ovatko he kunnossa, purnasi Verstappen.

Autosport

@autosport
Max Verstappen has one message for anyone saying he was disrespectful on the Red Bull F1 team radio during the Hungarian GP... 🗣️

LUE LISÄÄ