F1-sarjan kuljettajien tuolileikki lähenee loppuaan. Ensi viikolla alkava kesätauko sai uutta pohdittavaa, kun amerikkalaistalli Haas julkisti monivuotisen sopimuksen kohutun ranskalaiskuljettaja Esteban Oconin kanssa.

Tämä tarkoittaa suomalaisittain sitä, että Valtteri Bottaksen mahdollisuudet kilpailla kuninkuusluokassa hupenivat entisestään. Bottas neuvotteli Haasin kanssa viime viikkoina, mutta Oconin sekä huippulupaus Oliver Bearmanin sopimusten myötä tie amerikkalaistalliin on visusti kiinni.

Ocon on kilpaillut Alpine Renault -tallissa viime vuodet. Ranskalaiskuljettaja on ollut sijaiskärsijänä tallin turbulenssista pitkään, eikä osapuolten jo muutama kuukausi sitten julkaistussa erossa ole mitään yllättävää.

Ocon on kuitenkin osasyyllinen Alpinen ailahtelevaisuuteen. Ranskalainen on häikäilemätön kilpakuljettaja, jonka on vaikea tulla toimeen tallitovereidensa kanssa. Monacon GP:ssä nähty raju yhteentörmäys tallitoveri Pierre Gaslyn kanssa sai tallilta julkisen lynkkauksen, mikä johti tiedotteeseen Oconin vaihtavan maisemaa vain muutama päivä GP:n jälkeen.

Ocon toi Alpinelle myös sen ainoan voiton F1-sarjassa Unkarissa 2021. Mercedeksen junioriakatemian kasvatti liittyy neljänteen talliinsa F1-urallaan.

LUE MYÖS: