Yksi kesätauon odotetuimmista uutisista saatiin jo maanantaina. Pitkään potku-uhan alla ollut Sergio Perez saa pitää paikkansa kauden loppuun saakka.

Meksikolainen on alisuorittanut pahasti kuluvalla kaudella. Perez on pudonnut MM-pisteissä seitsemänneksi, saalistaen vain 28 pistettä kahdeksasta edellisestä osakilpailusta. Tämä on päästänyt McLarenin kiipeämään Red Bullin kantaan valmistajien pistetaulukossa.

Perezille asetettu tavoite Belgian kilpailussa ei toteutunut. Toisesta ruudusta lähtenyt meksikolainen odotettiin nousevan palkintokorokkeelle, mutta toisin kävi. Kokenut GP-voittaja valahti aina seitsemänneksi, lähtöruuturangaistuksen ottaneen tallikaveri Max Verstappenin taakse.

Perezin odotettiin menettävän ajopaikkansa kesätauon aikana. Niin tallipäällikkö Christian Horner kuin myös neuvonantaja Helmut Marko ovat puhuneet avoimesti, ettei Perezin suorituksia voida kauaa katsoa sormien läpi.

Tahot tapasivat maanantaina keskustelemaan Perezin tulevaisuudesta. Autosport sekä The Racer raportoivat, että talli on päättänyt seisoa Perezin takana, pitäen hänet kisakuljettajana kauden loppuun asti.

Perez solmi uuden jatkosopimuksen vain muutama viikko sitten, pitäen meksikolaisen tallissa aina vuoteen 2026 saakka.