Red Bullin F1-talli on joutunut rajoittamaan Max Verstappenin pelisimulaattorilla ajamista kesken kisaviikonloppujen, uutisoi RaceFans.

Hollantilaistähti on tuttu näky myös virtuaaliratojen puolella ja siellä hän edustaakin myös skenen huippua Team Redlinen väreissä. Verstappenille osui toista kertaa tällä kaudella tuplabuukkaus F1-kisaviikonlopun ja virtuaalisen kestävyysajon 24 tunnin kilpailun merkeissä.

Verstappenin ajovuoro oli keskellä yötä ja hollantilainen joutuikin valvomaan kolmeen asti aamuyölle ennen sunnuntaista F1-osakilpailuaan Unkarin Hungaroringillä. Red Bull -tähti oli koko kilpailun todella äreä sekä kiukkuinen tiimilleen ja ärräpäät lentelivät tiimiradiossa jatkuvasti. Sen lisäksi hän kolaroi Mercedeksen Lewis Hamiltonin kanssa. Homma toimi vielä aiemmin tällä kaudella Imolan GP:n yhteydessä, kun hollantilainen voitti F1-kisan ja oli menestyksekäs myös virtuaalisen kestävyysajon puolella, silloinkin yömyöhään valvoen.

Red Bull -pomo Helmut Marko vahvistaa, että näitä asioita ei voida enää yhdistää keskenään samaan aikaan.

– Max Verstappen oli entistäkin herkkänahkaisempi viikonloppuna, eikä siinä tietysti kestänyt kauaa, kun kriitikot iskivät. En tosin ihmettele, sillä hän käytti puolet yöstä ajaen sim racingia, kommentoi Marko.

– Toki minun on todettava sekin, että Imolassa hän meni ennen kilpailua kolmelta aamuyöllä nukkumaan ja voitti kisan. Maxilla on erilainen nukkumisrytmi ja silloinkin hänelle riitti seitsemän tunnin unet.

– Unkarissa hänen simusessio tapahtui sen takia, että yksi hänen tiimistään jättäytyi viime hetkellä pois. Siitä huolimatta päätimme, ettei tulevaisuudessa tahkota simuja myöhään, sanoi Red Bull -pomo.

Kolarista ja Red Bullin heikosta strategiasta huolimatta Verstappen onnistui tuomaan Unkarissa autonsa maaliin viidentenä. Hollantilaisen MM-johto on edelleen erittäin tukeva, sillä McLarenin Lando Norris on jäänyt kauden puolivälin lähestyessä 76 pistettä jälkeen. F1-kausi jatkuu jo tulevana viikonloppuna Belgian Spassa.

LUE LISÄÄ