Red Bull -kuljettaja Sergio Perez lisäsi katastrofaaliseen F1-kauteensa uuden merkinnän lauantain aika-ajoissa.

Meksikolaiskonkari menetti autonsa hallinnan avausosiossa tuhoten kilpurinsa. Perez on ollut umpisurkea hänen jatkosopimuksensa julkistamisen jälkeen, eikä Red Bull -pomot voi enää katsoa tilannetta läpi sormien.

– Uskon, että olemme näyttäneet jo paljon kärsivällisyyttä, mutta tämä oli viimeinen asia, jota kaipasimme, kommentoi tallipäällikkö Christian Horner.

– Emme tietenkään voi koko aikaa kisata yhdellä jalalla.

Red Bullin neuvonantaja sekä kuskiakatemian pomo Helmut Marko on luonnollisesti samoilla linjoilla. Perezin ajopaikka on totisesti vaarassa ja tilannetta tullaan arvioimaan F1-sarjan siirtyessä kesätauolle ensi viikonlopun Belgian GP:n jälkeen.

– Odotamme seuraavaan kisaan Spassa ja sitten teemme päätöksen, sanoi Marko.

Perez on kerännyt viidestä edellisestä kisaviikonlopusta vaivaiset 11 pistettä ja Hungaroringillä saa tapahtua jo pienimuotoinen ihme mikäli meksikolainen onnistuu kampeamaan hyville pisteille syheröisellä radalla. Perez ehti ennen ulosajoaan ajaa aikakierroksen, joka riitti sijaan 16 lähtöruudukossa.

McLarenit valtasivat eturivin ja Perezin tallikaveri Max Verstappen repi laitteensa kolmanteen lähtöruutuun. Unkarin GP käynnistyy kello 16:00 Suomen aikaa.

LUE LISÄÄ