Red Bullin tallipäällikkö Christian Horner tarjosi lisätietoa F1-lupaus Liam Lawsonin tulevaisuudesta.

Red Bull -pomo joutui jo aiemmin tänä viikonloppuna paikkailemaan energiajuomatallin neuvonantaja Helmut Markon aiemmin laukomia kommentteja Lawsoniin liittyen. Markon mukaan Red Bullilla oltaisiin jo päätetty, että uusiseelantilainen ajaa varmuudella Red Bullilla tai sisartalli RB:llä ensi kaudella.

– Ajopaikka. Kyse oli melko selkeästi ajopaikasta F1-sarjassa, paikkaili Horner Markon puheita.

– Saatamme myös vuokrata hänet, mutta mitään ei olla päätetty.

Hornerin mukaan Lawsonin tulevaisuudesta ei olla tehty vielä minkäänlaisia päätöksiä, eikä tallissa ole poissuljettu sitäkään vaihtoehtoa, että uusiseelantilainen vapautettaisiin Red Bull -perheestä muiden tallien käytettäväksi. Tällä hetkellä tällainen skenaario tarkoittaisi kuitenkin sitä, ettei huippulupauksella olisi todennäköisesti kisakuskin paikkaa vielä ensi kaudellakaan.

– Jos emme käytä Liamin optiota, hän on vapaa kuljettaja 2025. Meillä on sopimuksissa erityiset aikaikkunat, jatkaa Horner.

– Juttelin Helmutin kanssa hänen aiemmista kommenteistaan ja hän sanoi, ettei tarkentanut kyseessä olevan yksi neljästä autostamme, vaan ajopaikasta F1:ssä yleisesti, tarkensi Red Bull -pomo.

Lawson vakuutti viime kaudella debytoidessaan F1-sarjassa viiden kilpailun verran AlphaTaurilla. Uusiseelantilainen tuurasi kätensä loukannutta Daniel Ricciardoa, jonka kanssa hän kilpailee edelleen kisakuskin pestistä ensi kaudeksi.

LUE LISÄÄ