Hollannin GP:n 3. vapaat harjoitukset ajettiin sateisissa olosuhteissa lauantaina puolen päivän jälkeen. Tuloslistan kärkimieheksi jäi rikkonaisessa sessiossa Alpine-tallin Pierre Gasly.

Installaatiokierrokset kurvailtiin täydellä sadekelin renkaalla session alussa, mutta nopeasti huomattiin jälleen kerran välikelin renkaan olevan parempi valinta märissä olosuhteissa.

Liukkaan radan uhriksi joutui ensimmäisenä Haas-tallin Nico Hülkenberg, joka vaurioitti autonsa keulaa. Perjantain toisessa harjoituksessa saksalaiskonkari karautti myös autonsa kaiteisiin saakka, joten viikonloppu on ollut Haas-kuskille haastava. Perjantain tapaan tilanne näytti erikoiselta ja saksalainen välittikin palautteensa välittömästi tallilleen.

– Sama kuin eilen! Kosketin jarrua ja taas heti lukkoon, ihmetteli Hülkenberg.

Kuljettajat kiersivät märistä olosuhteista huolimatta ahkerasti rataa ja ajovirheitä nähtiin luonnollisesti kuskien hakiessa rajoja. Aika-ajoissa saattaa olla vastaavat olosuhteet, joten tuntumaa täytyi hakea.

Ajot keskeytyivät noin vartin jälkeen, kun Williams-floppi Logan Sargeant ajoi todella rajusti ulos Zandvoortin radan kolmannen mutkan kiihdytyksessä. Amerikkalaiskuski teki alokasmaisen virheen laskiessaan oikean puolen pyöränsä nurmikolle ladaten täyttä hönkää laitteisiinsa.

Lopputulemana oli Williams-kilpurin paiskautuminen kovalla voimalla kaiteisiin ja tuho oli valtava. Sargeantin auto syttyi jopa tuleen osuman jälkeen, joten tässä kohtaa voi melko varmuudella todeta, ettei kilpuria raavita kuntoon iltapäivän aika-ajoihin. Sargeant kertoi tällinsä jälkeen kuitenkin olevan onneksi kunnossa ja hyppäsi palaneesta romustaan nopeasti pois.

Formula 1

@F1
🔴 RED FLAG 🔴

Logan Sargeant suffers a heavy crash but he's out of the car

#F1 #DutchGP

Sessio keskeytettiin punaisilla lipuilla ja siivoustöissä kesti todella kauan, sillä autoa ei ollut aluksi turvallista siirtää. Sen lisäksi romua levittyi runsaasti pitkin Zandvoortin rataa ja vaurioitunut kaide jouduttiin vaihtamaan.

Radan korjaustöissä kesti lopulta odotettua pidempään ja vasta viimeiset pari minuuttia ehdittiin näkemään radalla toimintaa. Suurin osa kuskeista lähtivät vielä vetämään kierroksen tai pari sekä starttiharjoituksen, mutta sen enempää ei aika-ajoihin valmistavasta harjoituksesta jäänyt kellekään käteen.

Suomalaiskuljettaja Valtteri Bottas raapi kasaan seitsemän kierrosta ja vauhdikkain noteeraus riitti kolmanteen sijaan. Tyngäksi jääneen harjoituksen kierrosajoista ei kuitenkaan jäänyt mitään käteen vähäisten ajomäärien johdosta.

Seuraavaksi ohjelmassa ovat aika-ajot, jotka käynnistyvät kello 16:00 Suomen aikaa.

Hollannin GP:n 3. harjoitukset

  1. Pierre Gasly, Alpine
  2. Kevin Magnussen, Haas +0,139
  3. Valtteri Bottas, Sauber +0,844
  4. Lando Norris, McLaren +1,076
  5. Fernando Alonso, Aston Martin +1,150
  6. Esteban Ocon, Alpine +1,332
  7. Oscar Piastri, McLaren +1,539
  8. Lance Stroll, Aston Martin +1,630
  9. Nico Hülkenberg, Haas +2,043
  10. Carlos Sainz, Ferrari +2,278
  11. Zhou Guanyu, Sauber
  12. Logan Sargeant, Williams
  13. George Russell, Mercedes
  14. Alex Albon, Williams
  15. Lewis Hamilton, Mercedes
  16. Charles Leclerc, Ferrari
  17. Max Verstappen, Red Bull
  18. Daniel Ricciardo, RB
  19. Yuki Tsunoda, RB (ei aikaa)
  20. Sergio Perez, Red Bull (ei aikaa)

LUE LISÄÄ