Ferrarin tallipäällikkö Frederic Vasseur jakoi uhmakkaita kommentteja sunnuntaisen Hollannin GP:n jälkeen.

Ennen F1-sarjan kesätaukoa vauhtiaan etsinyt italialaistalli oli Zandvoortin kilpailussa odotettua vahvemmassa kyydissä. Charles Leclerc onnistui nousemaan palkintokorokkeelle ja piti muun muassa McLarenin Oscar Piastrin takanaan. Sen lisäksi Carlos Sainz nousi kymmenennestä ruudusta viidenneksi.

Viaplayn F1-asiantuntija Toni Vilanderin haastattelema Vasseur antoi ymmärtää ennen Hollannin GP:tä, että heiltä on lupa odottaa lähitulevaisuudessa enemmänkin. Ferrari tuo ison päivityspaketin ensi viikonlopun Italian GP:seen ja Ferrari-pomon mukaan he ovat edelleen mukana tämän kauden mestaruustaistossa.

– Red Bull dominoi alussa, sitten meillä meni hyvin ja lopulta Mercedekselläkin. Se tulee olemaan vuoristorataa loppuun saakka, kommentoi Vasseur Corriera Della Sellalle.

– Olemme voittaneet kisoja tänä vuonna ja potentiaali on olemassa meidän virheistämme huolimatta. Sen lisäksi kehitys kauden 2025 auton kanssa etenee hyvin, tuumasi Ferrari-pomo.

Edellisen osakilpailun ylivoimaisesti vienyt McLaren-talli osoitti jo aiemmin, että kehityskilpailun onnistuessa tulokset saattavat äkkiseltään parantua huomattavasti. Sen lisäksi Ferraria voi odottaa jälleen kotikamarallaan voittotaistoon, sillä menneisyydessäkin talli on syystä tai toisesta pärjännyt Monzassa, vaikka muualla olisi mennyt vähän heikommin.

Ferrarin paluu kilpaan kirkkaimman kärjen kanssa toisi jälleen mukavan yllätysmausteen kuluvan kauden heittelyyn tiimien välisessä suorituskyvyssä. Italialaistalli on hieman heikommasta jaksosta huolimatta edelleen kolmantena valmistajien MM-sarjassa ja ero yskähtelevään Red Bulliin on 64 pistettä.

LUE LISÄÄ