Formulalupaus Tuukka Taposen sopimustilanteesta tipahti mahtavaa lisätietoa perjantaina.

Taposen asioidenhoitaja Jussi Kohtala paljasti Iltalehdelle, että Taposella on runsaasti sopimustarjouksia ensi kaudesta Formula 3 -sarjaan. Sen lisäksi suomalaislupaukselle on tarjottu paikkaa suoraan jopa Formula 2 -sarjasta, mutta Taposen urakehitys huomioiden tällaista hyppäystä tuskin tullaan näkemään.

Taponen ajaa tällä hetkellä Formula Regional European -luokkaa, joka on FIA:n formulasarjatasoista neljänneksi kovin. 17-vuotias lohjalainen on ajanut runsaasti hyviä kisoja ja majailee tällä hetkellä pistetaulukon toisena. Ensi kaudella tarkoitus on nousta luokkaa ylemmäs ja nyt vain täytyy yrittää tehdä Taposen tulevaisuuden sekä kehityksen kannalta oikea tallivalinta.

– Sen luokan osalta tilanne on se, että Tuukka valitsee missä hän ajaa. Kiinnostusta on valtavasti, kommentoi Kohtala.

– Tuukka on kuljettaja, jonka kaikki haluavat. Kuskimarkkinoilla on nyt tilanne, että kaikki odottavat meidän päätöstä, ja sen jälkeen muut jäljellä olevat ajopaikat täytetään.

Taponen kuuluu arvostettuun Ferrari-akatemiaan, mutta silti suomalaisleirissä saadaan itse tehdä päätös tulevaisuudesta, vaikka hyviä neuvoja toki otetaankin vastaan. Sopimusneuvottelut on tarkoitus paketoida jo ensi viikon aikana, mutta Kohtala ei vielä pystynyt sanomaan, koska siitä tiedotetaan.

LUE LISÄÄ