Williamsin F1-talli vahvisti tiistaina antaneen potkut floppikuljettaja Logan Sargeantille jo kesken kuluvan kauden.

Tilalle hyppää toinen Williams-akatemian tuotos, kun tällä kaudella F2-sarjassa kaasutellut Franco Colapinto ottaa amerikkalaiskuskin paikan.

Williamsin toinen kisakuljettaja Alex Albon julkaisi tiistai-iltana tunteikkaan päivityksen liittyen tallikaverinsa potku-ilmoitukseen. Thai-kuljettajalla on vastaavanlaisia kokemuksia omalta F1-uraltaan, kun Red Bull pudotti hänet kisakuskin penkiltä kolmoskuljettajaksi kauden 2020 jälkeen.

– Minä tiedän ensi kädessä kuinka brutaali tämä laji voi olla ja on rankkaa nähdä Loganin lähtevän tiimistä kesken kauden, kirjotti Albon sosiaalisen median tileillään.

– Sinä annoit kaikkesi ja on ollut ilo olla tallikaverina kanssasi. Tiedän, että mitä ikinä teetkään seuraavaksi, olet mahtava, tsemppasi Albon.

Albon joutui kaudeksi 2021 sivustaseuraajan rooliin, mutta solmi lopulta myöhemmin sopimuksen Williamsin kanssa. Albon kaasuttelee jo kolmatta kauttaan perinteikkään brittitallin väreissä ja hänen tuore jatkosopimuksensa kantaa kauden 2026 loppuun saakka.

Sargeantin tilalle nostettu Colapinto puolestaan ajaa loppukauden kisat, mutta ensi kaudella hän joutuu tekemään itse tilaa, kun Carlos Sainz hyppää Ferrarilta Williams-tallin leipiin.

LUE LISÄÄ