Sauber-tallin kiinalaisajajan Zhou Guanyun F1-ura uhkaa päättyä tähän kauteen.

Ensi kaudeksi Zhoulla ei ole sopimusta, eikä yksikään talli näytä häntä haluavan, vaikka rahaa Zhoulla olisi tarjolla paljonkin vastineeksi ajamisistaan.

Zhou ei ole tällä kaudella vakuuttanut. Hän on tallikaverinsa Valtteri Bottaksen kanssa vailla MM-pisteitä, mutta Bottas on pessyt hänet sekä ajoissa sekä kisoissa selkeästi sijoitusten valossa. Bottas on voittanut tallikaverinsa aika-ajoissa 13-1 ja kilpailuissa 9-5.

Silti Bottas väittää pärjänneensä yhtä hyvin kuin Zhou.

– Sanoisin, että kisavauhtimme on aika samantasoista. Monesti olen ollut hieman häntä nopeampi, Zhou väittää The Racen mukaan.

Muutamassa viime kisassa Zhou on pärjännyt kuitenkin Bottasta heikommin.

– Muutamana edellisenä kisaviikonloppuna asemani on ollut hankalampi, kun olen startannut hänen takaa. Yhden kierroksen vauhti tämän kauden auton säädöillä on ollut minulta heikompaa, Zhou toteaa, mihin viittaa aika-ajojen tappiolukemiinsa 1-13.

Zhou arveleekin Bottaksen ajotyylin sopivan Sauberin tämän kauden autoon paremmin.

– Se on haastavaa minulle, sillä auto ei oikein suosi ajotyyliäni yhdellä kierroksella.. Ajotyylini on hieman aggressiivisempi. Viime vuonna se toimi paremmin. Silloin sain homman toimimaan, mutta tänä vuonna ei ole mennyt yhtä hyvin ja on ollut ongelmia, Zhou toteaa.