Suomalaistähti Kalle Rovanperän Suomen MM-ralli päättyi karulla tavalla sunnuntaina.

Kilpailun toiseksi viimeisen erikoiskokeen loppupuolella Rovanperä osui tielle nousseeseen isoon kiveen, eikä kovassa vauhdissa ollut mitään tehtävissä. Toyota-auto pomppasi kivestä ulos ajolinjalta ja lepikko kutsui. Rovanperä sekä kartanlukija Jonne Halttunen selvisivät tilanteesta onneksi vammoitta, mutta pettymys oli raju.

– Oikeastaan viimeinen ajettava mutka. Menin sinne ihan normaalisti ja oikeastaan jo vähän himmaillen. Vastaan tulikin todella iso irtokivi, eikä noissa vauhdeissa niitä pysty enää kiertelemään, kommentoi pettynyt Rovanperä Ilta-Sanomien mukaan.

Yksittäisiä kisoja tällä kaudella ajanut Rovanperä painotti, ettei tilanteessa ollut mitään tehtävissä. Muun muassa kilpailun voittanut Sébastien Ogier sanoi, ettei kyseisen kiven yli ajaessa olisi kukaan selvinnyt ehjin nahoin.

– Uskomatonta, että minkä takia se osuu juuri omalle kohdalle. Teimme täydellistä ja virheetöntä työtä ennen tätä, jatkaa suomalainen.

– Yksi kivi päätti tämän tänä vuonna. Se on aika raakaa sinänsä ja tämä oli kyllä omista käsistä pois. Pettymys on iso, harmitteli kaksinkertainen maailmanmestari.

Kuluvaa rallikautta on jäljellä vielä neljä kilpailua, eikä vielä ole tiedossa, koska Rovanperä ajaa Toyotalle seuraavan kerran.

LUE LISÄÄ