Red Bull -tähti Max Verstappen yllätettiin perjantai-aamuna maailman antidopingtoimisto WADA:n toimesta.

Hollantilaisjulkaisu De Telegraafin mukaan hallitseva maailmanmestari herätettiin hänen motorhomestaan seitsemältä aamulla dopingtestaajien tullessa yllätysvisiitille. Kyseessä oli rutiinitarkastus, joita tehdään myös F1-kuljettajille siinä missä muillekin urheilijoille, mutta ajankohta ei miellyttänyt erilaista vuorokausirytmiä ylläpitävää Verstappenia.

– Max oli aika kiukkuinen, kommentoi Red Bullin neuvonantaja Helmut Marko.

– Kyse oli perjantaista, eikä tästä kannata tehdä isompaa juttua. He vain tulevat aikaisin sen takia, koska aamulla on helpointa toimittaa ensimmäinen näyte.

Kolminkertaisen maailmanmestarin vuorokausirytmi on ollut esillä aiemminkin. Hollantilainen harrastaa muun muassa vakavasti virtuaalimoottoriurheilua ja Verstappen on monesti kesken kisaviikonlopunkin nähty kilpailemassa tällä saralla yömyöhään.

F1-sarjaan liittyen ei juuri koskaan olla koettu isompia doping-kohuja, mutta aikoinaan vuonna 2002 kovasti kuninkuusluokkaan tyrkyllä ollut Tomas Enge jäi kiinni kannabiksen käytöstä. Tapauksen seurauksena tsekkikuskin F3000-mestaruus mitätöitiin ja titteli annettiin myöhemmin F1-sarjassa ajaneelle Sébastien Bourdaisille.

LUE LISÄÄ