Sopimustilanne F1-sarjan tähtikuski Max Verstappenin ympärillä kiristyy entisestään.

Tuntuvassa MM-johdossa para-aikaa oleva hollantilainen ei ole viime vuosien menestyksestä huolimatta Red Bull -tallin toimintaan. Verstappen säväytti muutama viikko sitten, kommentoiden organisaation sisäistä motivaatiota.

Verstappenin mielestä talli ei ota tosissaan sitä mahdollisuutta, ettei uutta aikakautta dominoinut kilpuri ole enää koko gridin nopein auto. Verstappen ei ole voittanut kilpailua neljään kilpailuun. Tämä on pisin voitoton putki hollantilaiselle yli kahteen vuoteen.

Kaiken lisäksi Verstappenin isä Jos on napit vastakkain Red Bullin tallipäällikkö Christian Hornerin kanssa. Hollantilainen vaati Hornerin eroa alkukaudella vellonneen kohun seurauksena. Tämän lisäksi tallin tekniikkaguru Adrian Newey jättää tallin lähes 20 vuoden palveluksen jälkeen.

Red Bull on siis pienessä kriisissä. Tämän tietävät myös muut tallit. Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff on jahdannut Verstappenin allekirjoitusta Lewis Hamiltonin korvaajaksi koko kauden. Itävaltalaista ei hienovaraisuus kiinnosta, vaan Wolff on ollut hyvin julkinen jokaisesta kosiskeluyrityksestä.

Lauantaina jälleen pettymyksen aika-ajoissa kokenut Verstappen ottaa vihdoin kantaa Wolffin puheisiin. Verstappen sanoo olevansa mielissää siitä, kuinka vahvasti Mercedes osoittaa kiinnostusta hänen ajotaidoistaan.

– Kaikki voivat sanoa mitä haluavat, Verstappen kommentoi RaceFans-sivustolle.

– Tulen hyvin toimeen Toton kanssa. Hän on todella avoin kaikesta, mitä hänen tallissaan tapahtuu, varsinkin kuljettajien kanssa. Siinä ei ole mitään väärää. Tämä on bisnestä.

Red Bullin neuvonantaja Helmut Marko paljasti lauantaina, että Verstappen oli todella vihainen aika-ajojen jälkeen. Data osoittaa Red Bullin kisanopeuden olevan heikossa jamassa harjoitusten perusteella, eikä paalupaikkakaan tarttunut hollantilaisen haaviin.

LUE MYÖS: