Entinen F1-lupaus Robin Frijns uskoo Red Bull -autosta löytyneen jotakin sääntöjenvastaista dominoivan alkukauden jälkeen.

Red Bull jatkoi kuluvan kauden alussa siitä mihin he kahdella edelliskaudella jäivät ja voittivat kauden viidestä ensimmäisestä kisasta neljä. Sen jälkeen on ollut tasaisempaa ja korkeimmalla korokkeella on nähty useita eri kuljettajia.

MM-kärki Max Verstappen on F1-kesätauon päättyessä jo neljän voitottoman kilpailun putkessa ja McLaren hengittää niskaan valmistajien puolella. Frijns uskoo, ettei Red Bullin kehityskilpailun häviäminen selitä yksinään voimasuhteiden heilahtelua, vaan kulisseissa olisi tapahtunut muutakin.

– Mitä Red Bullilla tapahtuu? He ovat kertaheitolla menettäneet paljon vauhtia, ihmettelee hollantilainen Formule 1 Magazinen kolumnissaan.

– Kuulin Espanjan medialta, että FIA olisi löytänyt jotain tai muut olisivat valittaneet jostain tietystä osa-alueesta Red Bullin autossa. Lopulta he joutuivat tekemään siihen muutoksia, jonka takia he ovat menettäneet vauhtiaan, spekuloi Frijns.

Verstappenilla on edelleen saavuttamattomalta tuntuva 78 pisteen johtoasema kuljettajien MM-sarjassa. F1-kausi jatkuu ensi viikonloppuna Hollannin Zandvoortissa.

LUE LISÄÄ