F1-kuljettajat ovat tunnetusti kovapalkkaista sakkia ja nimekkäimmät kuskit tienaavat kymmeniä miljoonia vuodessa ajosuorituksistaan.

Tämän ja viime kauden palkkakuninkaina paistattelevat kaikki nykyisen lähtöruudukon maailmanmestarit. Kolminkertainen maailmanmestari Max Verstappen tienasi viime vuonna arviolta 70 miljoonaa dollaria. Hollantilainen nauttii noin 45 miljoonan peruspalkkaa ja viime kauden ennätysten täyteinen vuosi toi bonuksia mojovat 25 miljoonaa dollaria.

Seitsenkertainen maailmanmestari Lewis Hamilton on puolestaan peruspalkaltaan eniten tienaava kuljettaja, mutta viime kausi ei tuonut menestysbonuksia 55 miljoonan dollarin päälle.

Kaksinkertainen mestari sekä F1-sarjan ikänestori Fernando Alonso puolestaan pääsi isoille rahoille siirryttyään Alpinelta Aston Martinin puikkoihin. Espanjalaisen peruspalkka huitelee eri raporttien mukaan noin 24 miljoonan dollarin tuntumassa, mutta menestyksekäs viime kausi toi vielä noin 10 miljoonaa bonuksia päälle.

Kuljettajien palkat perustuvat arvioihin ja tällä kertaa omaa listaustaan on tarjonnut PlanetF1-sivusto. Suomalaiskuljettaja Valtteri Bottas on tällä listalla yllättävänkin korkealla ja hänen on arvioitu tienaavan noin 10 miljoonaa dollaria Sauberilla, eli nykykuskeista kahdeksanneksi eniten. Lista kuskien arvioiduista tienesteistä kokonaisuudessaan alla.

Huom! Listaus perustuu arvioihin eri lähteistä.

Max Verstappen, Red Bull$70 miljoonaa
Lewis Hamilton, Mercedes$55 miljoonaa
Fernando Alonso, Aston Martin$34 miljoonaa
Sergio Perez, Red Bull $26 miljoonaa
Charles Leclerc, Ferrari$19 miljoonaa
Lando Norris, McLaren $15 miljoonaa
Carlos Sainz, Ferrari $14 miljoonaa
Valtteri Bottas, Sauber $10 miljoonaa
George Russell, Mercedes $8 miljoonaa
Pierre Gasly, Alpine$8 miljoonaa
Oscar Piastri, McLaren $8 miljoonaa
Esteban Ocon, Alpine $6 miljoonaa
Kevin Magnussen, Haas$5 miljoonaa
Alex Albon, Williams$3 miljoonaa
Daniel Ricciardo, RB/AlphaTauri$2,1 miljoonaa
Nico Hülkenberg, Haas $2 miljoonaa
Lance Stroll, Aston Martin$2 miljoonaa
Zhou Guanyu, Sauber $2 miljoonaa
Yuki Tsunoda, RB/AlphaTauri$1 miljoona
Logan Sargeant, Williams$1 miljoona

LUE LISÄÄ