Williamsin F1-tallin päällikkö James Vowles antoi ymmärtää viime viikonloppuna Hollannissa, että surkeaa kautta ajava Logan Sargeant saattaa saada kenkää jo kesken kauden.

Tämä käynnisti välittömästi spekulaatiot amerikkalaiskuskin korvaajasta ja tyrkylle on väläytelty luonnollisesti heti muutamia nimiä. Todennäköisimmät korvaajat lienevät kuitenkin F1-kokemusta omaavat Mick Schumacher sekä Red Bull -lupaus Liam Lawson.

Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff puhui positiiviseen sävyyn Schumacherista Hollannin GP:n jälkeen ja toivoo saksalaisen saavan vielä toisen mahdollisuuden kuninkuusluokassa. 25-vuotias ”Pikku-Schumi” on toiminut lähes kaksi vuotta nyt Mercedeksen varakuljettajana, eikä hänelle todennäköisesti tule tätä parempaa tilaisuutta F1-kisakuskiksi, vaikka kyseessä olisikin vain loppukauden pesti.

– Toivon todella, että Mick saisi mahdollisuuden, koska emme ole nähneet vielä todellista Mickiä, kehui Wolff medialle Zandvoortissa.

F4, F3- ja F2-sarjoja ei voiteta pärjäämättä F1-sarjassa ja mielestäni hän ansaitsee näytönpaikan. Jos Williamsilla avautuu mahdollisuus, niin me kannustamme häntä käyttämään sen, mutta se on Jamesin (Vowles) päätös, jatkaa Mercedes-pomo.

Williamsin Mercedes-siteet ovat kaikkien tiedossa muun muassa saksalaisvalmistajan moottoreiden myötä, joita brittitalli käyttää. Sen lisäksi Vowles ja Wolff työskentelivät pitkään Mercedeksellä yhdessä.

Schumacherin paluun totisin uhkaaja lienee jo aiemmin mainittu Lawson, joka säväytti viime kaudella AlphaTaurin puikoissa viiden kisan ajan. Myös Red Bull ehti jo kommentoida uusiseelantilaisen olevan käytettävissä, mikäli tarve vaatii, mutta tässä tapauksessa sopimustekniset asiat saattavat monimutkaistaa Lawsonin hyppäystä kilpailevaan leiriin.

Täytyy myös muistaa, ettei Sargeantin potkutkaan ole vielä kirkossa kuulutettu, mutta yhtäkkisen kisakuskin paikan avautuessa, riittää Williamsin oveen koputtelijoita. F1-kausi jatkuu jo ensi viikonloppuna Italian Monzassa ja nähtäväksi jää, ajoiko Sargeant uransa viimeisen kilpailun Hollannin Zandvoortissa.

LUE MYÖS: Williams-pomolla tuli mitta täyteen – floppikuskille etsitään korvaajaa välittömästi

LUE LISÄÄ