Valtteri Bottaksen F1-ura on vaakalaudalla.

Suomalainen on toistaiseksi vailla sopimusta kaudelle 2025. Terassikauden neuvottelut jättivät Bottakselle luun käteen Williamsilla, Haasilla sekä näillä näkymin myös Alpinella.

Bottas ei kaunistele tilannettaan. Ainoa vaihtoehto pysyä kuninkuusluokassa on sorvata jatkosopimus nykyisen Kick Sauber -tallin kanssa. Ongelmana aikaisemmin oli se, ettei Audiksi muuttuva talli ollut osoittanut kiinnostusta suomalaisen pitämiseksi.

Organisaation johtoporras koki kuitenkin suuria muutoksia muutama viikko sitten. Entinen Ferrari-pomo Mattia Binotto astui ruoriin, ja pyrkii ohjaamaan Audin sisään uusien moottorisääntöjen astuessa voimaan mahdollisimman vaivatta vuonna 2026.

Bottas puhui kesätauon päätyttyä sopimustilanteesta. Bottas myöntää, että ainoa mahdollisuus jatkaa on Sauberilla. Suomalainen on kuitenkin jo istunut neuvottelupöytään Binotton kanssa.

– Tällä hetkellä ainoastaan täällä (Sauberilla) tai Alpinella on vapaa paikka, Bottas aloitti Viaplayn haastattelussa.

– Alpinella tuntuu olevan omat suunnitelmat, eli minun ainoa vaihtoehto on täällä. Se on minulle hyvä, sillä olen aina ollut kiinnostunut tästä Audi-projektista. Varsinkin jos siihen pääsee mukaan pitkällä tähtäimellä.

– Tilanne on se, että Mattian kanssa aloitettiin keskustelut Belgian jälkeen, ja jatkoimme niitä tällä viikolla ja jatkamme myös ensi viikolla.

– Kaikki on vielä auki, mutta uskon Mattian tietävän mitä hän minusta saa.

F1-sarja palaa kesätauolta tänä viikonloppuna, kun moottoriurheilun kuninkuusluokka matkaa Hollantiin Zandvoortin radalle.