Suomalaiskonkari Valtteri Bottas kertoi uransa eri vaiheista ja erityisesti yhdestä käännekohdasta Pitlane Life Lessons -podcastissa.

Bottaksen kausi Mercedeksellä 2018 sisälsi runsaasti epäonnea ja vastoinkäymisiä, jonka lisäksi tallimääräykset potkivat suomalaista henkisesti maahan entisestään. Bottas sijoittui tuolloin MM-pisteissä viidenneksi, siinä missä tallikaveri Lewis Hamilton nappasi jälleen yhden maailmanmestaruuden lisää.

Bottas palasi kuitenkin väkevästi seuraavalla kaudella ja kaasutteli uransa tähän mennessä parhaan kauden. Tätä ennen suomalainen ehti kuitenkin käydä henkisesti syvissä vesissä ja paljasti harkitsevansa jopa F1-uransa päättämistä.

– Tämä laji on antanut monta opetusta. Olen kokenut paljon ja melkein lopetin uranikin, paljastaa Bottas.

– Olin saanut tarpeekseni F1-maailmasta, sillä se oli ollut niin julma minulle. Se oli vuoden 2018 loppupuolella, mutta jotenkin sain itseni kasattua ja voitin kauden 2019 avauskilpailun.

– Se oli käänteentekevä kohta minulle, sanoo nykyinen Sauber-kuljettaja.

Kuluva F1-kausi on tätä nykyä jo kokeneelle suomalaiskuljettajalle uran 12:s. Tavoitteena olisi jatkaa taivalta kuninkuusluokassa, mutta tallipaikat ovat käymässä vähiin. Realistisina vaihtoehtoina lienevät enää nykyisen työnantajan leivissä jatkaminen tai loikkaus Alpinelle, joskin ranskalaistiimissä huhutaan olevan muita suunnitelmia.

– Loppupeleissä ymmärsin, että joskus tarvitsee vain aikaa, ottaa hieman happea ja katsoa isoa kuvaa, jatkaa Bottas.

– Minulla on perhe ja he ovat terveitä, ajan edelleen kilpa-autoa, jota rakastan ja minulla on katto pään päällä. Tuolloin astuin hetkeksi sivuun ja sain laitettua asiat perspektiiviin, jolloin tulee valitettua asioista paljon vähemmän.

– F1-kuplassa pysyminen on kuitenkin ollut minulle hyvin tärkeää, tuumasi suomalaiskonkari.

LUE MYÖS: Valtteri Bottaksen somejulkaisu käynnisti villit spekulaatiot

LUE LISÄÄ