Azerbaidzhanin GP:n lähtöjärjestystä on muovattu rankalla kädellä lauantaisen aika-ajon jälkeen.

Ensimmäisen kerran lähtöjärjestystä muokattiin jo lauantain puolella, kun Alpine-tallin Pierre Gaslyn aika-ajosuoritus hylättiin liian korkean polttoainevirtauksen johdosta. Ranskalaistalli selitti sääntörikettä teknisellä vialla, mutta itku ei auttanut markkinoilla, vaan ranskalaiskuski passitettiin pakan perälle.

Alpinen lähtöasetelmat ovat synkät, sillä myös Esteban Ocon epäonnistui ja hänen autoonsa päätettiin laittaa uusia voimayksikön osia, joten hän lähtee matkaan varikolta.

Ennen aika-ajoja oli myös jo tiedossa Sauber-kuski Zhou Guanyun lähtöruuturangaistukset, sillä kiinalaisen kilpuriin lyötiin kaikki osat uusiksi.

Rangaistukset eivät loppuneet vielä tähän, sillä alun perin seitsemänneksi aika-ajoissa ajaneelle Lewis Hamiltonille tuli myös lunta tupaan. Seitsenkertaisen mestarin autoon vaihdettiin uusi voimayksikkö, jonka lisäksi jousitukseen tehtiin muutoksia, eli luvassa on varikkostartti.

Lauantain aika-ajoissa epäonnistunut Lando Norris saa hieman helpotusta ylämäkensä kiipeämiseen, sillä britti nousee nyt pari pykälää lähtöruudukossa ylöspäin. Luonnollisesti myös suomalaiskuski Valtteri Bottas starttaa ylempää ja kokeneen suomalaiskonkarin lähtöruutu sunnuntain kilpailuun on 16.

Tuomaristo tutki myös lauantain aika-ajoissa nähdyn erikoisen tilanteen, kun Williams-tallin mekaanikot unohtivat jäähdytyspuhaltimen kiinni Alex Albonin autoon. Albon pysähtyi varikon ulostuloon ja sai lopulta omin avuin revittyä laitteen irti, mutta brittitallille lätkäistiin tapauksesta 5000 euron sakko. Muokattu lähtöjärjestys kokonaisuudessaan alla.

Azerbaidzhanin GP:n lähtöjärjestys

  1. Charles Leclerc, Ferrari
  2. Oscar Piastri, McLaren
  3. Carlos Sainz, Ferrari
  4. Sergio Perez, Red Bull
  5. George Russell, Mercedes
  6. Max Verstappen, Red Bull
  7. Fernando Alonso, Aston Martin
  8. Franco Colapinto, Williams
  9. Alex Albon, Williams
  10. Oliver Bearman, Haas
  11. Yuki Tsunoda, RB
  12. Nico Hülkenberg, Haas
  13. Lance Stroll, Aston Martin
  14. Daniel Ricciardo, RB
  15. Lando Norris, McLaren
  16. Valtteri Bottas, Sauber
  17. Zhou Guanyu, Sauber
  18. Pierre Gasly, Alpine
  19. Esteban Ocon, Alpine (varikkostartti)
  20. Lewis Hamilton, Mercedes (varikkostartti)

LUE LISÄÄ