Azerbaidzhanin GP:n aika-ajot on ajettu ja paalupaikan Bakun vauhdikkaalla katuradalla nappasi Ferrarin Charles Leclerc. Näin huippujännittävät aika-ajot etenivät.

Q1

Red Bull -tähti Max Verstappen oli vaikeuksissa autonsa käytöksen kanssa ensimmäisen session alussa ja hollantilainen valitti kovin sanoin kilpuristaan radiossa. Verstappen oli lopulta avausosion kuudenneksi nopein.

Ensimmäisen osion jättipaukusta vastasi negatiivisessa mielessä McLarenin Lando Norris. Britti oli vasta 17:s ja aika-ajot loppuivat hänen kohdaltaan siihen. Norrisin viimeinen ja ratkaiseva veto meni pipariksi, kun hän joutui omien sanojensa mukaan nostamaan jalan kaasulta keltaisten lippujen takia.

Suomalaiskonkari Valtteri Bottas teki voitavansa, mutta Sauberin vauhti ei riittänyt tälläkään kertaa. Bottaksen alustava lähtöruutu sunnuntain kilpailuun on 18:s. Bottaksen ja Norrisin lisäksi avausosioon jäivät Esteban Ocon, Zhou Guanyu sekä Daniel Ricciardo.

Q2

Toisen osion sensaatiosta vastasi Williams-tulokas Franco Colapinto, joka täräytti upeasti kuudenneksi nopeimman ajan. Taakse jäi muun muassa Ferraria, McLarenia sekä Mercedestä, joten argentiinalainen on ryminällä tullut F1-sarjaan.

Nopeimmasta ajasta vastasi autonsa lentämään saanut Verstappen. Putoajien rooliin jäivät Haas-tulokas Oliver Bearman, Yuki Tsunoda, Pierre Gasly, Nico Hülkenberg sekä Lance Stroll. Etenkin Bearman oli todella pettynyt suoritukseensa ja hän ruoski itseään jälleen kovin sanoin.

– Minä olen niin idiootti, purki Bearman pettymystään radiossa.

Bearman voi pienestä pettymyksestään huolimatta olla tyytyväinen suoritukseensa, sillä taakse jäi muun muassa kokenut tallikaveri Hülkenberg.

Q3

Lopulta paalun valtasi Ferrari-tähti Leclerc, joka on jo neljättä vuotta peräkkäin Bakussa ykkösruudussa. Toiseksi ehti Oscar Piastri ja kolmen kärjen täytti Leclercin tallikaveri Carlos Sainz, joten punaiset ilmoittautuvat tässä kohtaa myös todenteolla valmistajien mestaruustaistoon mukaan.

Red Bullilla nähtiin harvinainen marssijärjestyksen vaihtuminen, sillä Sergio Perez oli Verstappenia nopeampi ja kaksi sijaa ylempänä. Meksikolainen aika-ajojen neljäs ja Verstappen jäi vasta kuudenteen lähtöruutuun.

Azerbaidzhanin GP käynnistyy sunnuntaina kello 14:00 Suomen aikaa. Alustava lähtöjärjestys alla.

Azerbaidzhanin GP:n aika-ajot

  1. Charles Leclerc, Ferrari
  2. Oscar Piastri, McLaren +0,321
  3. Carlos Sainz, Ferrari +0,440
  4. Sergio Perez, Red Bull +0,448
  5. George Russell, Mercedes +0,509
  6. Max Verstappen, Red Bull +0,658
  7. Lewis Hamilton, Mercedes +0,924
  8. Fernando Alonso, Aston Martin +1,004
  9. Franco Colapinto, Williams +1,165
  10. Alex Albon, Williams +1,494
  11. Oliver Bearman, Haas
  12. Yuki Tsunoda, RB
  13. Pierre Gasly, Alpine
  14. Nico Hülkenberg, Haas
  15. Lance Stroll, Aston Martin
  16. Daniel Ricciardo, RB
  17. Lando Norris, McLaren
  18. Valtteri Bottas, Sauber
  19. Zhou Guanyu, Sauber (starttaa viimeisenä)
  20. Esteban Ocon, Alpine

LUE LISÄÄ