Alpine-kuljettaja Pierre Gasly toivoo, että Kevin Magnussenin saama kilpailukielto kumotaan.

Magnussen ja Gasly taistelivat sijoituksesta Italian GP:ssä ja lopputulemana oli pieni osuma. Autoihin ei kuitenkaan tullut vauriota, eikä ranskalaisen mielestä tilanteessa ollut mitään aihetta rangaistuksille.

Tuomaristo lätkäisi tanskalaiselle kuitenkin kymmenen sekunnin aikasakon ja kaksi rangaistuspistettä, jonka myötä Magnussen on sivussa seuraavasta osakilpailusta. Gasly ihmetteli kisan jälkeen suureen ääneen tuomariston toimintaa.

– Olen yllättynyt, sillä tilanteessa mentiin vain rengas rengasta vasten, enkä menettänyt edes aikaa, kommentoi Gasly motorsportille.

– Toivon, että sen voisi jotenkin kumota, koska tuo on ehdottomasti epäreilua. Ehdotan sitä mieluusti tuomaristolle, joten katsotaan mitä voin tehdä. Tuntuu todella epäreilulta tuollaisesta tilanteesta, ihmetteli ranskalainen.

Aston Martinin kokenut konkari Fernando Alonso oli samoilla linjoilla Gaslyn kanssa. Espanjalaisen mukaan rangaistuspisteitä jaellaan nykyisin aivan liian heppoisin perustein, eikä Magnussen ansaitse kilpailukieltoa tempauksistaan.

– Todellakin tunnen sympatiaa, sillä rangaistuspisteitä pitäisi tulla vain vaarallisesta ajamisesta. Minulla ei ole listaa tässä, mutta osa niistä (rangaistuspisteistä) on tullut turhista asioista, sanoo Alonso.

F1-konkarin mukaan välillä rangaistuspisteitä jaellaan muun muassa varikon ulostulon valkoisen viivan ylityksistä tai tilanteista, jossa talli on päästänyt kuskin vaarallisesti toisen kuskin eteen varikolla.

– Se on osa kilvanajoa, että jaetaan varikon läpiajorangaistuksia tai viiden sekunnin aikasakkoja. Ymmärrän kilpailulliset sanktiot, mutta rangaistuspisteet ovat vaikeampaa ymmärtää, ihmetteli espanjalainen.

Näillä näkymin Magnussen huilaa seuraavan kisan Azerbaidzhanissa ja hänen tilalleen tulee todennäköisesti ensi kaudella Haasia vakituisesti kuskaava Oliver Bearman.

LUE LISÄÄ