Red Bull -tähti Max Verstappen vihjasi Singaporen GP -viikonlopun päätteeksi uransa ennenaikaisella päättämisellä, mikäli FIA jatkaa typerien rangaistuksien jakelua.

FIA langetti hollantilaiselle rangaistuksen perjantaina rumasta kielenkäytöstä torstaisessa lehdistötilaisuudessa. Tämä johti taas siihen, että hallitseva maailmanmestari oli todella niukkasanainen viikonlopun seuraavissa haastatteluissa.

– Minulla ei ole mitään teitä vastaan, mutta minun pitää olla varovainen mitä sanon, etten saa lisää rangaistuksia, sanoi Verstappen lauantaina lehdistön edessä.

Sunnuntaisen Singaporen GP:n jälkeen Verstappenilta udeltiin hänen uransa pituudesta, mikäli FIA pitää uudesta linjauksestaan jatkossakin yhtä ankarasti kiinni.

– Tottakai. Tarkoitan, että tällaiset asiat vaikuttavat ehdottomasti tulevaisuuteeni. Et saa olla oma itsesi tai muuten saat tulla toimeen tällaisten typerien asioiden kanssa, kommentoi Verstappen.

– Olen siinä vaiheessa uraani, etten halua tällaista koko ajan, sillä se on todella uuvuttavaa. Toki menestyminen ja kisojen voittaminen on mukavaa, mutta mestaruuksien saavutettua sitä haluaisi pitää hauskaakin.

– Me kaikki puskemme koko ajan äärirajoilla takajoukkoja myöten. Jos pitää tulla toimeen tällaisten typerien asioiden kanssa jatkuvasti, se on minulle vain yksi syy lisää olla jatkamatta lajin parissa, sanoi kolminkertainen maailmanmestari.

Verstappen sijoittui sunnuntaina Marina Bayn katuradalla toiseksi. Kilpailun voittanut Lando Norris kavensi hollantilaisen pistejohdon 52 pisteeseen. F1-kautta on jäljellä vielä kuuden kisaviikonlopun verran.

LUE LISÄÄ