Daniel Ricciardon pitkä ja osittain menestyksekäs F1-ura tuli päätökseen virallisesti torstai-iltana.

Australialaisen edustama VCARB-talli ilmoitti, ettei hän jatka kuluvaa kautta loppuun ja hänen paikkansa ottaa Red Bullin kuskipaletin suurlupaus Liam Lawson.

Red Bullin johto teki todennäköisesti oikean ratkaisun, mutta irvokkaalla tavalla. Ricciardo on roikkunut julkisesti ohuessa langassa jo pitkään ja huhut hänen sivuuttamisestaan valtasi varikot jo ennen viime viikonlopun Singaporen GP:tä. 

Sympaattisen ja aina hymyilevän aussin kaikki energia kului media-aitauksissa vastaamassa kysymyksiin uran mahdollisesta päättymisestä. Red Bull tekikin tässä kohtaa ruman tempun omalle perheenjäsenelleen, kun hänet jätettiin rypemään moiseen pesukoneeseen epätietoisuudessa.

Kisaviikonloppu meni lopulta penkin alle, eikä lataus varmastikaan ollut huipussaan. Sunnuntaisen kilpailun jälkeen Ricciardo jäi pitkäksi aikaa varikolla istumaan autoonsa, sillä hän tiesi sen olevan ehkä viimeinen kerta. Tämän jälkeen mediarumba jälleen läpi ja kyyneliään pidätellyt Ricciardo ei vieläkään pystynyt varmuudella kertomaan tulevasta mitään.

– Olen tietoinen, että se saattoi olla siinä. Tunteiden tulva erilaisia fiiliksiä ja ohjaamo on sellainen paikka johon sain tottua monia vuosia. Halusin vain nauttia hetkestä, kommentoi Ricciardo kyynel silmäkulmassa sunnuntaina kisan jälkeen.

Tällaisella empimisellä Red Bullin organisaatio vei Ricciardolta mahdollisuuden kunnollisiin jäähyväisiin ja altisti konkarin ikäviin tilanteisiin vellovan median edessä. 

Toki kuskin vaihdolle oli olemassa järkevät syyt, mutta miksei sitä tehty jo kesätauolla, vaan annettiin vielä toivon kipinä neljän kisan ajan ennen tylyä sivuuttamista? Paine tuli todennäköisesti Lawsonin sopimuksesta, eli uusiseelantilainen piti saada lähtöruudukkoon jo tämän kauden aikana, ettei hän pääse irtaantumaan nykyisestä pahvistaan.

Joka tapauksessa Red Bullin ajoitus ja tapa toimia oli inhottava, eikä Ricciardo saanut edes mahdollisuutta hänen kenties ansaitsemaansa satumaiseen loppuun. Odotusleikki ja empiminen päättyi lähes kaikkien osalta harmitukseen. 

Yhtä kaikki 35-vuotias hymypatsas jätti eittämättä jälkensä F1-sarjan historiaan. Ei välttämättä huippukuskin lahjojensa takia, mutta ainakin suuren sydämensä sekä valloittavan persoonansa ansiosta.

Cheers, Daniel!

LUE LISÄÄ