F1-kauden 18. osakilpailu on ajettu ja Singaporen GP:n iltavaloiss voittoa juhlii paalulta voittoon ajanut Lando Norris. Voitto on brittikuljettajalle uran kolmas.

Norris onnistui vihdoin hyödyntämään paalupaikkansa ja piti hyvän startin turvin kärkipaikkansa. Kärkisijat pysyivät Marina Bayn katuradalle tyypilliseen tapaan muuttumattomina alussa.

Kilpailun ensimmäinen kolmannes oli rauhallista peräkkäin köröttelyä ja ensimmäinen keskeyttäjä oli Williams-tallin Alex Albon. Thai-kuskin autoon iski jonkin sortin ongelma ja Albon ajoi hiljaa auton pilttuuseen.

Norrisin vauhti oli mykistävää muihin verrattuna ja britti oli jo 20 ajetun kierroksen jälkeen repinyt eron Max Verstappeniin noin 15 sekuntiin. Norris teki 30 kierroksen kohdalla pienen ajovirheen ja britti raportoi kolhineen hieman etusiipeään. Osuma oli kuitenkin hänen onnekseen niin pieni, ettei talli vaihtanut Norrisille uutta siipeä varikkokäyntien yhteydessä.

Norris kavensi Verstappenin MM-johtoa jälleen. Eroa on edelleen kuitenkin turvallisen tuntuiset 52 pistettä.

Viidennestä ruudusta lähtenyt Oscar Piastri pysähtyi viimeisenä kärkikuskeista kierroksella 39 ja aussikuski palasi radalle juurikin viidenneksi. Aussikuski ohitti nopeasti ensimmäisten joukossa pysähtyneen Lewis Hamiltonin ja lähti jahtaamaan George Russellin kolmatta sijaa. Piastri otti nopeasti Russellin kiinni ja ohitti Mercedes-kuskin jo kierroksella 46 nousten kolmanneksi.

Norriksella kävi tuuri toistamiseen kierroksella 47, kun britti kolhaisi toistamiseen autoaan kaiteisiin. Tällä kertaa oikea takapyörä kolahti seinään, mutta vahinkoa ei syntynyt.

– Täysi keskittyminen nyt päälle ja muista juoda, herätteli kisainsinööri Norrista.

Keskittyminen herpaantui Haas-tallin Kevin Magnussenilla muutamaa kierrosta myöhemmin, kun tanskalainen kolhaisi vasemman takapyöränsä kaiteisiin. Lopputulemana oli kuitenkin vain rengasrikko, eikä tilanteesta koitunut sen suurempaa draamaa. Lopulta Magnussen jätti kilpailun kesken kaksi kierrosta ennen maalia, joten kilpailuun mahtui vain kaksi keskeyttäjää.

Suomalaisittain kilpailu oli kuluvalle kaudelle tuttua kauraa, kun Valtteri Bottas kaasutteli läpi kilpailun jämäsijoilla. Sauberin vauhti ei riitä nimeksikään ja lopputuloksena oli Singaporesta 16:s sija.

F1-sarjassa vietetään nyt pidempi tauko, sillä seuraava osakilpailu kaasutellaan Texasin Austinissa 18.-20.10. Singaporen GP:n lopputulokset alla.

Singaporen GP:n tulokset