Singaporen GP:n aika-ajot on ajettu ja säihkyvissä iltavaloissa paalupaikan nappasi McLaren-tähti Lando Norris. Näin taistelu lähtöruuduista eteni Marina Bayn katuradalla.

Q1

Sadetta ei näkynyt, vaikka perjantaina joidenkin ennusteiden mukaan pieni ripsiminen oli mahdollista. Ensimmäisessä osiossa ei suurempaa draamaa nähty, vaikkakin pari pienehköä yllätystä putoajien rooliin joutuivat.

VCARB-tallin Daniel Ricciardolta odotettiin parempaa kuin 16:s sija ja aussikuskin tulevaisuudesta on spekuloitu pitkin viikkoa. Ricciardon lisäksi avausosioon jäivät Lance Stroll, Pierre Gasly, Valtteri Bottas sekä Zhou Guanyu. Sauberin vauhti on ollut jälleen koko viikonlopun joukon hitainta, eikä Bottas voi repiä posia muuta kuin tallikaveri Zhoun pätkimisestä noin puolen sekunnin erolla.

Q2

Max Verstappenin leiri koki toisessa osiossa hieman ylimääräisiä sydämentykytyksiä, kun hollantilaisen ensimmäinen aikakierros hylättiin ratarajojen rikkoonnuttua. Kaikki jäi siis toisen vedon varaan, mutta kolminkertainen mestari naulasi huippukierroksen ja pääsi helposti jatkoon.

Toisen osion suurin pettymys oli Red Bullin Sergio Perez, joka ei saanut Azerbaidzhanista kerrytettyä hyvää momentumia hyödynnettyä. Meksikolaisen aika-ajosta muodostui koko kauden kuvassa jopa odotettu farssi ja Perezin alustava lähtöruutu on vasta 13.

Perezin lisäksi viimeisestä osiosta karsiutuivat Alex Albon, Franco Colapinto, Kevin Magnussen sekä Esteban Ocon.

Q3

Aika-ajojen viimeinen osio alkoi kirjaimellisesti ryminällä, kun Ferrarin Carlos Sainz sortui harvinaiseen virheeseen. Espanjalainen oli juuri lähdössä ensimmäiselle yritykselleen, mutta hänen kiihdyttäessä viimeisestä mutkasta ulos laitteet karkasi räpylästä. Lopputuloksena oli iso osuma kaiteisiin perä edellä ja saa nähdä, pystyykö Ferrarin korjaamaan ilman lisärangaistuksia. Sainz otti tilanteen rauhallisesti, vaikka olikin äimän käkenä tilanteesta. Espanjalaiskonkari epäili renkaiden olleen liian kylmät.

Formula 1

@F1
🚩 RED FLAG 🚩

Sainz goes into the barriers at the final corner 💥

He looks okay 👍

#F1 #SingaporeGP

Suurin osa kuskeista joutui jättämään aikakierroksensa kesken, joten kaikki jäi yhden aikakierroksen varaan kärkiruutuja ratkoessa. Lopulta pienimuotoisia yllätyksiä nähtiin, kun Norrisin taakse kiilasi läpi viikonlopun vaikeuksissa ollut MM-kärki Verstappen. Hollantilainen jäi Norrisin paaluajasta runsaat kaksi kymmenystä, mutta hallitseva mestari osoitti siitä huolimatta jälleen venymiskykyään. Kärkikolmikon täytti niin ikään hieman yllättäen Lewis Hamilton, joka on valitellut jatkuvasti kilpurinsa käytöstä.

Ferrarille aika-ajoista muodostui iso pettymys, kun Sainzin ulosajon lisäksi Charles Leclercin viimeinen veto meni hylsyn puolelle ja alustavasti punaisten autojen lähtöruudut ovat 9 -10. Iso onnistuja oli sen sijaan Haas-tallin Nico Hülkenberg, joka latasi amerikkalaistiimin kalustolla kuudenneksi.

Singaporen GP käynnistyy sunnuntaina kello 15:00 Suomen aikaa. Alustava lähtöjärjestys alla.

Singaporen GP:n aika-ajot

  1. Lando Norris, McLaren
  2. Max Verstappen, Red Bull
  3. Lewis Hamilton, Mercedes
  4. George Russell, Mercedes
  5. Oscar Piastri, McLaren
  6. Nico Hülkenberg, Haas
  7. Fernando Alonso, Aston Martin
  8. Yuki Tsunoda, VCARB
  9. Charles Leclerc, Ferrari
  10. Carlos Sainz, Ferrari
  11. Alex Albon, Williams
  12. Franco Colapinto, Williams
  13. Sergio Perez, Red Bull
  14. Kevin Magnussen, Haas
  15. Esteban Ocon, Alpine
  16. Daniel Ricciardo, VCARB
  17. Lance Stroll, Aston Martin
  18. Pierre Gasly, Alpine
  19. Valtteri Bottas, Sauber
  20. Zhou Guanyu, Sauber

LUE LISÄÄ