Seitsenkertainen maailmanmestari Lewis Hamilton ylistää entistä tallikaveriaan Valtteri Bottasta.

Suomalainen on tukalassa tilanteessa F1-uransa jatkon kannalta. Autosportin tuoreen raportin mukaan sopimusneuvottelut Sauberin kanssa ovat kääntymässä väärään suuntaan. Huippulupaus Gabriel Bortoleto on suosikki nousemaan suomalaisen paikalle ensi kaudeksi.

Tämä jättäisi Bottaksen ilman sopimusta seuraavalle F1-kaudelle.

Hamilton kommentoi tilannetta, toivoen ystävänsä jatkavan kuninkuusluokassa. Mercedeksellä menestystä yhdessä niittänyt kaksikko matkaa edelleen kilpailuihin yhdessä.

– Valtteri oli aivan huikea tallikaveri ja kolleega, maailmanmestari kommentoi Expressille.

– Ihmiset eivät aina ymmärrä kuinka vaikea tallikavereiden on tulla toimeen. Meidät palkataan ajamaan tallimestaruudesta, mutta tavoite on aina olla parempi kuin tallikaverisi. Me kaikki haluamme voittaa kuljettajien mestaruuden.

– Se on vaikea tie kulkea, jos välit menevät poikki tallikaverisi kanssa. Niin ei koskaan käynyt minulle ja Valtterille.

– Me puhuimme asiat aina läpi avoimesti. Valtterin mielestä hänen olisi pitänyt pystyä parempaan. Ne vuodet olivat loistavia. Puskimme toisiamme paremmiksi kuljettajiksi, joka kehitti myös tallia.

– Tuemme toisiamme vieläkin. Matkustamme kilpailuihin useasti yhdessä, meillä on hyvä suhde. Olen kiitollinen hänestä, Hamilton päätti.