Mestaruustaistossa mukana oleva McLaren aikoo asettaa tiukat kilpailurajat kuljettajilleen loppukaudeksi. Tämä tarkoittaa sitä, että aussikuljettaja Oscar Piastri joutuu toimimaan tallikaveri Lando Norrisin siipimiehenä.

Norris on toisena kuljettajien MM-pisteissä, kuitenkin 62 pistettä Red Bullin Max Verstappenia perässä. McLarenin vauhti on kiihtynyt koko sarjan parhaaksi kauden edetessä. Viime viikkojen tulokset ovat nostaneet Norrisin sekä tallin varteenotettavaksi mestarihaastajaksi.

Neljäntenä pisteissä olevalle Piastrille on määrätty kakkoskuljettajan rooli loppukaudeksi. Aussikuski haastoi tallikaverinsa edellisessä kilpailussa Monzassa, joka johti pieneen eripuraan tallin sisällä. McLaren ei päättänyt käyttää tallimääräystä kuljettajiensa kanssa, mutta tulevissa kilpailuissa talli ei enää epäröi käyttää Piastria Norriksen pistemestästyksen apuna.

Päätös on tehty Italian GP:n jälkeen käydyssä McLarenin johtajakokouksessa. McLarenin tallipäällikkö Andera Stella kertoi, että molemmat kuljettajat olivat mukana päätöksessä.

– Keskustelimme tilanteesta avoimesti kuljettajien kanssa, Stella kommentoi BBC:lle.

– Oscar on valmis auttamaan Landoa parhaansa mukaan. Hän sanoi olevansa valmis luovuttamaan jopa voiton, vaikka se tuntuisikin pahalta. Hän haluaa parasta tallille.

– Me haluamme maksimisoida tuloksemme mestaruustaistossa, niin tallin kuin myös kuljettajan hyväksi. Me emme halua tunteiden kuumenevan radalla. He eivät voi käyttää liikaa voimavaroja kilpaillessaan toisiaan vastaan.

F1-sarja palaa tositoimiin tulevana viikonloppuna Bakun katuradalla.

LUE MYÖS: