MM-rallitähdet Sébastien Ogier ja Ott Tänak seuraavat F1-tähti Max Verstappenin viitoittamaa tietä FIA:n uusimmassa tempauksessa.

FIA:n presidentti Mohammed Ben Sulayem sanoi ennen viime viikonlopun Singaporen GP:tä F1-sarjan yrittävän kontrolloida kuskien kielenkäyttöä. Verstappen olikin uuden linjauksen ensimmäinen ”uhri” ja hollantilaiselle langetettiin rangaistus tapauksesta.

Kuskikollegat Lewis Hamilton ja Lando Norris kommentoivat tapauksen olevan turhaa ja typerää, jonka lisäksi seitsenkertainen mestari Hamilton kehotti Verstappenia olemaan tekemättä mitään.

MM-rallin puolella koettiin vastaava tilanne sarjan edellisessä kilpailussa Kreikassa, kun Ogier arvosteli kovin sanoin kyseisen kilpailun järjestäjiä. FIA lätkäisikin ranskalaiskonkarille 30 000 euron ehdollisen sakkorangaistuksen, joka kismittää häntä edelleen. Ogier otti vastaavan linjan kuluvan viikonlopun Chilen MM-rallissa kuin Verstappen Singaporessa median haastatteluissa, jakaen vain hyvin varovaisesti todella lyhkäisiä vastauksia pressille.

– Tajuatte varmaan, ettemme halunneet juurikaan jutella, sillä meille on kerrottu, ettei pitäisi, sanoo Ogier RallyTV:lle.

– Se ei ole fantastinen reaktio tehdä sitä mitä teen, eikä tässä ole mitään henkilökohtaista sinua (RallyTV:n haastattelijaa) kohtaan. Fanien puolesta olen myös pahoillani, mutta meillä on todella vähän työkaluja, joita käyttää.

– FIA:n johto on pyytänyt meitä sulkemaan suumme, joten se on hieman surullista. Kyse ei ole pelkästään rallista, mutta katsotaan mitä tulevaisuus tuo, viittasi Ogier Verstappenin rangaistukseen.

Virolaiskuski Tänak on Ogierin hyvä ystävä rallimaailman puolella ja hänkin on mediassa jakanut samantyylisiä kommentteja kuin kahdeksankertainen rallin maailmanmestari.

LUE MYÖS: Näin näet Chilen MM-rallin kaikki erikoiskokeet – osa näkyy ilmaiseksi

LUE LISÄÄ