Red Bull -tähti Max Verstappen otti yllättävän tyynesti Italian GP:ssä koetun pettymyksen.

Red Bullin vauhti oli kadoksissa kuumimpaan kärkeen verrattuna, eikä MM-kärki onnistunut nousemaan seitsemännestä ruudusta kuudetta sijaa korkeammalle.

Alkukaudesta sarjaa hallinnut itävaltalaistiimi on kovan paikan edessä, sillä McLaren hiipi Monzassa jo kahdeksan pisteen päähän, eikä Ferrarikaan ole kuin 39 pistettä perässä. Verstappen moitti tallin strategiaa, eikä kilpailun kulkua helpottanut pieni ongelma voimayksikön kanssa.

– Vauhti ei ollut tarpeeksi vahvaa, joten jouduimme ajamaan omaa kilpailuamme. Meillä oli huono varikkopysähdys, jonka lisäksi strategisesti emme tehneet hyvää työtä, kommentoi Verstappen Sky Sportsille.

– Suurimman osan kisasta en pystynyt ajamaan täydellä moottoriteholla ongelman takia, joten sekään ei auttanut. Kaiken kaikkiaan vain huono kisa. Se on osa kilvanajoa, eikä sitä mitä haluan.

F1-kalenterissa kaasutellaan seuraavaksi enemmän katuradan tyyppisillä näyttämöillä Azerbaidzhanissa ja Singaporessa. Hollantilaiselta udeltiin sitä, mahtaako yskivä härkä sopia näille radoille paremmin.

– Jos emme muuta autossa mitään, se tulee olemaan näin surkea kauden loppuun asti, tuumasi Verstappen.

Kuljettajien puolella Verstappenilla on edelleen turvallisen tuntuinen johtoasema. McLaren ei onnistunut voittamaan Monzassa ja pistekakkonen Lando Norris jäi kolmanneksi, joten ero ei päässyt tuntuvasti kutistumaan tälläkään kertaa. Verstappenin ja Norrisin piste-ero on 62 pistettä, kun kahdeksan kisaviikonloppua on ajamatta.

LUE LISÄÄ