F1-sarjaa viime kaudet hallinneen Red Bull -tallin korttitalo jatkaa edelleen luhistumistaan.

Suunnitteluguru Adrian Neweyn ja urheilujohtaja Jonathan Whatleyn lisäksi myös energiajuomatallin strategiaosaston johtaja Will Courtenay jättää tiimin, uutisoi PlanetF1.

Valmistajien MM-sarjan kärkeen hiljattain noussut McLaren-talli on onnistunut houkuttelemaan Courtenayn leipiinsä urheilujohtajan tehtäviin. Courtenay on pitkän linjan Red Bull -kasvo, sillä hän on työskennellyt itävaltalaistiimissä sen perustamisvuodesta 2005 saakka.

Siirtymävaihe tulee tosin olemaan tässä tapauksessa pitkä, sillä Courtenaylla on sopimus voimassa Red Bullin kanssa vuoden 2026 puoliväliin saakka. Red Bullilta kommentoitiin siirtoa hollantilaisjulkaisu De Telegrafille, jossa kerrottiin Courtenayn pysyvän heidän palkkalistoillaan sopimuksensa loppuun saakka.

– Will on saanut tarjouksen urheilujohtajan paikasta McLarenilla, kommentoi Red Bull.

– Pitkän ja menestyksekkään ajan jälkeen, johon lukeutuvat myös Jaguar-päivät, olemme harmissamme hänen lähdöstään, mutta toivotamme hänelle kaikkea hyvää.

– Will pysyy osana tätä tiimiä ja palvelee sopimuksensa loppuun vuoden 2026 puoliväliin saakka, tiedotti Red Bull.

De Telegraphin mukaan McLaren yrittää irrottaa Courtenayn Red Bull -sopimuksestaan ennen sopimuksensa loppua, mutta Red Bull taas panee hanttiin, jottei kilpailijat pääse vahvistamaan pikaisesti rivejään.

LUE LISÄÄ