Singaporen GP:n kolmannet harjoitukset on saatu vietyä läpi ja vahvimmista asemista iltapäivän aika-ajoihin lähtee McLaren-tähti Lando Norris.

Viimeinen harjoitustunti jouduttiin jo ensimmäisen kympin aikana viheltää vähäksi aikaa poikki huvittavasta syystä. Radalla poukkoili iso lisko, eikä tilanteessa otettu turhaa riskiä. Autot otettiin varikolle ja järjestäjät hätyyttelivät otuksen muille maille.

– Aivan paniikissa vipeltää raukkaparka, kommentoi Viaplayn selostaja Niki Juusela huvittavaa tapausta.

Formula 1

@F1
Not many drivers on track but we do have a lizard 🦎😄

#F1 #SingaporeGP

Perinteiseen tyyliin viimeisessä treenissä haettiin optimaalisia säätöjä nopeille kierroksille aika-ajoja silmälläpitäen. Alkuun kuskit kuitenkin vetivät pidemmät vedot keskikovalla rengasseoksella ennen nopeita yrityksiä pehmeimmällä renkaalla.

Perjantain harjoituksissa vaisusti esiintynyt Red Bull tuli aika-ajopäivään vahvemmin ja oli erityisesti keskikovilla renkailla huippuvauhdissa. Siltikään MM-kärki Max Verstappen ei ollut tyytyväinen autonsa käytökseen.

– Joka kerta sisään kääntäessä menetän perän pidon, sanoi Verstappen.

Pehmeimmälle seokselle siirryttäessä energiajuomatalli oli kuitenkin jälleen hukassa. Verstappenilla eikä Sergio Perezillä ollut mitään asiaa kuumimman kärjen vauhtiin. Meksikolaiskonkari oli vasta tuloslistan 15:s ja eroa kärkeen kertyi lähes 1,8 sekuntia.

Williams-tallin Alex Albonilla oli onni onnettomuudessa, kun thai-kuski kosketti kovassa vauhdissa seinää. Lopputulemana oli kuitenkin vain vasemman eturenkaan puhkeaminen ja Albon pääsi nilkuttamaan takaisin varikolle ilman suurempaa vahinkoa.

Verstappenia ohuessa mestaruustaistossaan metsästävä Norris oli ylivoimaisesti nopein. Toiseksi ehtinyt Mercedeksen George Russell jäi hänen maanmiehensä ajasta yli neljä kymmenystä. Kolmen kärjen täytti Norrisin tallikaveri Oscar Piastri, joka jäi kärjestä lähes kahdeksan kymmenystä.

Valtteri Bottaksen menestysmahdollisuudet näyttävät jälleen murheellisilta. Sauber-autossa ei ole vauhtia nimeksikään ja sveitsiläistallin kilpurit ovat ylivoimaisesti koko joukon hitaimpia.

Aika-ajot käynnistyvät kello 16:00 Suomen aikaa. Päätösharjoituksen tuloslista alla.

Singaporen GP:n 3. harjoitukset

  1. Lando Norris, McLaren
  2. George Russell, Mercedes +0,479
  3. Oscar Piastri, McLaren +0,785
  4. Max Verstappen, Red Bull +0,894
  5. Charles Leclerc, Ferrari +0,913
  6. Carlos Sainz, Ferrari +1,161
  7. Lewis Hamilton, Mercedes +1,218
  8. Alex Albon, Williams +1,303
  9. Franco Colapinto, Williams +1,343
  10. Fernando Alonso, Aston Martin +1,436
  11. Yuki Tsunoda, VCARB
  12. Nico Hülkenberg, Haas
  13. Kevin Magnussen, Haas
  14. Pierre Gasly, Alpine
  15. Sergio Perez, Red Bull
  16. Esteban Ocon, Alpine
  17. Daniel Ricciardo, VCARB
  18. Lance Stroll, Aston Martin
  19. Valtteri Bottas, Sauber
  20. Zhou Guanyu, Sauber

LUE LISÄÄ