Sveitsiläislehti Blick uutisoi perjantai-iltana suomalaiskuski Valtteri Bottaksen jatkavan Sauberin F1-tallissa myös ensi kaudella.

Lehden toimittaja Roger Benoit nojaa uutisensa luotettavaan tallipäällikkölähteeseen. Virallista vahvistusta ei sveitsiläistallista olla edelleenkään saatu, mutta Benoit uskoo lähteeseen tosissaan ja ihmettelee samalla suomalaiskuskin valitsemista.

– Audi-Sauber näyttää tekevän pelkurimaisen ratkaisun siirtymävaiheelleen 2025 perustamalla vanhainkodin Hinwilliin, ruoski Benoit Sauberin päätöstä.

Bottaksen tulevaisuus on puhuttanut läpi kuluvan F1-kauden ja suomalaisfanien keskuudessa tästä onkin muodostunut mielipiteiden taistelukenttä sosiaalisessa mediassa. Joidenkin mielestä suomalaiskonkari on jo menneen talven lumia, mutta tukijoitakin riittää.

– Kyllähän noilla näytöillä pitää tallipaikka löytyä. 20 kuljettajan joukossa 22, kommentoitiin sarkastisesti Viaplayn uutisen kommenttikentässä.

– Eiköhän ole jo aika siirtyä muualle F1stä. Suoritukset olleet mitä on ja ego kasvanut enemmän kuin kuuluu tämän tasoiselle sankarille, jatkuu suomalaisen ruoskinta.

– Vale häviää yli puolet kisoista Nicolle, tuumasi eräs kommentoija.

Bottasta kuvailtiin suomalaisseuraajien keskuudessa muun muassa täytekuskiksi, säälittäväksi ja Sauberin mahdollista kuskikaksikkoa tituleerattiin pappakerhoksi. Audiksi 2026 muuttuvassa tallissa kaasuttelee toisena kisakuskina ensi kaudella 37-vuotias Nico Hülkenberg.

Bottaksella riittää onneksi myös tukijoita runsaasti ja suomalaiskonkarin pitkän uran mahdollista jatkumista arvostetaan suuresti.

– Hyvä Valtteri, parempi kuin ilman. Toivottavasti laitteet piristyy ja nopeutesi tulee tallin hyödyksi ja tallikaverin haitaksi. Olet nopeampi kuin Hulkki, se on kaikilla tiedossa, kannustaa eräs suomalaisfani Bottasta.

– Ihan jees jos näin on, takuulla on nopeampi kuin Hülkenberg pitkässä juoksussa.

– Hienoa jos pitää paikkansa, kommentoitiin uutista lyhyesti.

Suomalaiskuskin kuluva kausi on ollut murheellinen, sillä Sauberin vauhti on pitkin kautta vain hiipunut entisestään, eikä pistetaistoon ole ollut asiaa. Joka tapauksessa ainakin tärkein mittatikku, eli tallikaveri Zhou Guanyu on jäänyt useimmiten aika-ajoissa sekä kilpailuissa taakse.

LUE LISÄÄ