McLarenin tallipäällikkö Andrea Stella vihjasi sunnuntaisen Italian GP:n jälkeen, että brittitallissa saatetaan olla jo valmiita tukemaan toista ajajaa kuljettajien mestaruustaistossa.

Lando Norris nipisti Monzassa jälleen hieman piste-eroa vaikeuksissa olleeseen Max Verstappeniin. Kautta on jäljellä kahdeksan kisaviikonlopun verran ja kaksikon väliin mahtuu vielä turvallisen tuntuiset 62 pistettä.

Norrisia on pidetty jo pidempään käytännössä ainoana uhkana Verstappenin neljännelle maailmanmestaruudelle ja monet ovatkin ihmetelleet, miksi McLaren ei ole vielä tähänkään mennessä koittanut maksimoida Norrisin pisteitä tallikaveri Oscar Piastrin kustannuksella.

Red Bull vaikuttaa olevan pahoissa vaikeuksissa ja neljän kärkitallin voimasuhteetkin tuntuvat vaihtelevan edestakaisin radasta riippuen. McLaren-pomo Stella tiedostaa tilanteen ja kommentoi Monzan jälkeen, että tiimin on oltava realistisia loppukautta silmällä pitäen.

– Taistelemme Max Verstappenia vastaan, joten jos haluamme tukea yhtä kuljettajaa, on sen oltava se, joka on parhaassa asemassa, kommentoi Stella motorsportin mukaan.

– Lando on ajanut hyvin ja hän nappasi paalut Zandvoortissa sekä täällä (Monzassa). Voimme auttaa Landoa muokkaamaan hieman asioita kilpailullisesti ja avittamaan häntä hyödyntämään paalupaikkoja.

Norris pääsi paalupaikalta hyvin liikkelle tällä kertaa ja vaikutti siltä, että McLarenit ottavat sopuisasti kärkisijat haltuun. Piastrin aggressiivinen hyökkäys pääsi kuitenkin yllättämään Norrisin ja britti putosi tilanteen myötä avauskierroksella kolmanneksi.

LUE MYÖS: Paalumies Lando Norrisilla karmea starttitilasto

Italian GP:n avauskierros saattoikin olla ratkaiseva tekijä McLarenin pohtiessa toisen kuljettajan priorisoimista. Kisa oli pedattu Norrisille, mutta tallikaverusten välisen nahistelun lisäksi Ferrari pelasi taktisesti pelin paremmin.

– Meidän täytyy katsoa ensimmäistä kierrosta tarkemmin, sillä saatamme löytää asioita, joita voi tehdä paremmin, vihjaa Stella.

Stella puhui suoremmin muun muassa BBC:lle loppukauden osalta tallimääräyksiin liittyen.

– Meidän täytyy tiedostaa, että molemmat mestaruudet ovat mahdollisia. Jos haluamme saavuttaa molemmat, pitää tiimin asettaa Lando etusijalle, vaikka molemmilla kuskeilla on edelleen matemaattiset mahdollisuudet, sanoi McLaren-pomo.

Valmistajien pisteissä McLaren on enää kahdeksan pistettä Red Bullia perässä, eikä Ferrarikaan vaani kuin 39 pisteen päässä, joten loppukaudesta on nykyisillä voimasuhteilla tulossa huippujännittävä. MM-pistetilanteet näet kokonaisuudessaan tästä.

LUE LISÄÄ