Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff on yksi monista Max Verstappenin puolustajista hollantilaisen FIA:lta saatuun rangaistukseensa liittyen.

Kansainvälisen autourheiluliiton presidentti Mohammed Ben Sulayem kertoi Singaporen GP -viikonlopun alla, että kuljettajien kielenkäyttöön tullaan tulevaisuudessa puuttumaan tiimiradiokeskusteluja myöten. Verstappen olikin uuden säännön ensimmäinen koettelija, kun hän kommentoi torstain lehdistötilaisuudessa autoaan kirosanan värittämänä.

Muut F1-kuskit kommentoivat hollantilaisen rangaistuksen olevan naurettava ja myös Mercedes-pomo Wolff jakoi oman kantansa tapauksesta.

– En usko, että kukaan kuuntelee FIA:n presidenttiä lehdistötilaisuuksissa muutenkaan. Siinä ei ole suurta yleisöä, sillä me olemme se, sanoo Wolff firstsportzin mukaan.

Wolff jatkaa sanomalla, että F1-sarjassa tiimin jäsenet ja kuskit ovat niin monessa mukana, että välillä turhautumisille on syynsä, eikä pieni kirosana ole pahin asia.

– Olemme kaikki osa tätä matkaavaa sirkusta. Tiedämme toisemme, enkä usko v-sanan käyttämisen pressitilaisuudessa olevan pahin asia, jatkaa Wolff.

FIA pyrkii kitkemään ruman kielenkäytön kokonaan lajista, mutta tehtävä on melko optimistinen adrenaliiniryöpyissä kisaavien kuskien johdosta. Wolffin mukaan kaikkea pystyy vähentämään, mutta totaalinen bännääminen ei ole tarpeellista.

– Se voi olla ihan hyvä meidän kaikkien kannalta, mutta en välttämättä kieltäisi täysin v-sanaa, sanoi Mercedes-pomo.

Muun muassa seitsenkertainen maailmanmestari Lewis Hamilton oli ihmeissään kilpaveljen saamasta rangaistuksesta ja Hamilton toivookin, ettei Verstappen tee mitään asian eteen.

– Se on pelkkä vitsi rehellisesti sanottuna. Tämä on moottoriurheilun huippu ja virheitä tapahtuu. Minä en todellakaan tekisi sitä ja toivon, ettei Maxikaan, kommentoi Hamilton lauantaina Singaporessa.

LUE LISÄÄ