Suomalaiskuljettaja Valtteri Bottaksen asemat kisakuskin paikasta Sauberilla ensi kaudella kohenee entisestään.

Saksalaislehti Bildin mukaan Audi-pomo Mattia Binotton kuskilistoilla pyörinyt Mick Schumacher saa haudata F1-unelmansa, sillä häntä ei ainakaan tulla valitsemaan Sauberille tai Audi-projektiin mukaan.

Saksalaisnuorukainen pudotettiin Haasilta kauden 2022 päätteeksi ja Schumacher on roikkunut F1-ympyröissä mukana Mercedeksen varakuljettajan tehtävissä. Ajopaikkaa ei kuitenkaan herunut tällekään kaudelle ja tulevaisuuden kannalta on epätodennäköistä, että kisakuskin pesti löytyy kuninkuusluokasta.

Sveitsiläislehti Blick puolestaan uutisoi jo viikko sitten Bottaksen jatkosopimuksen olevan varmaa kauraa, mutta virallista vahvistusta ei ole kuulunut.

– Tämä kaikki on pelkkää spekulaatiota, eikä mitään ole vielä päätetty. Päätös tulee aikaisintaan syyskuun lopussa, kommentoi Audin edustaja PlanetF1:n mukaan.

Myös suomalaiskonkari itse oli Singaporen GP -viikonlopun aikana samoilla linjoilla ja toppuutteli sveitsiläisjulkaisun uutisia.

– Valeuutisia. Sen voin sanoa, eikä mitään ole allekirjoitettu, kommentoi Bottas puolestaan Viaplaylle.

– Yhden vuoden sopimus ei ole tavoitteena, mutta näemme lisää ensi viikolla. Pidetään pää kylmänä, tuumasi Sauber-kuski.

Kilpailu Nico Hülkenbergin tallikaverin paikasta käydään Bottaksen, Gabriel Bortoleton sekä Franco Colapinton välillä.

LUE LISÄÄ