F1-sarjan suomalaisveteraani Valtteri Bottas uskoo uran jatkuvan kuninkuusluokassa ensi kaudellakin Sauberin puikoissa.

Nico Hülkenbergin tallikaveria on spekuloitu mediassa viikkotolkulla ja asian tiimoilta on hangattu edes takaisin. Muun muassa tällä viikolla joidenkin mediasivustojen mukaan McLaren-suojatti Gabriel Bortoleto olisi lähimpänä kisakuskin paikkaa ensi kaudeksi Bottaksen tilalle.

Suomalainen avasi sopimusneuvottelujaan tulevan viikonlopun Azerbaidzhanin GP:n yhteydessä. Bottas ei tahtonut paljastaa liikoja, mutta on jälleen epävarmemman jakson jälkeen luottavainen tulevaisuudestaan. Bottakselta udeltiin, onko edelleen mahdollista, että hän kilpailee jossain muussa moottoriurheiluluokassa ensi vuonna.

– Ei enää, täräytti Bottas Crash.net –sivuston mukaan.

Samaan syssyyn Bottas kertoi olevan 99 prosenttisesti luottavainen siitä, että ura jatkuu nimenomaan F1:ssä ja Sauberilla.

– Edelleen käydään keskusteluja ja edistystä on. Olen edelleen positiiviinen. Minun ei pitäisi sanoa paljoa, mutta sellainen tilanne on nyt, avaa Bottas.

– Monista asioista pitää edelleen keskustella ja molempien osapuolten täytyy olla tyytyväisiä, mutta menemme oikeaan suuntaan.

Sauberin tuleva päätös kuskikokoonpanosta käydäänkin kokemuksen sekä potentiaalisen tulokkaan välillä. Bottas tiedostaa tilanteen.

– Kyllä, se on melko selvä asia. En halua sanoa enempää, mutta teillä on käsitys tilanteesta. Minun vahvuus on kokemus sekä se, mitä kykenen tuomaan tiimille. Tunnen olevani hyvässä asemassa tällä hetkellä, tuumaa Bottas.

– En voi kertoa teille enempää. Se on melko selvää mitä minä haluan ja toivottavasti saavutamme sen pian.

LUE LISÄÄ