Uusi päivä ja uusia uutisia liittyen Valtteri Bottaksen mahdolliseen tulevaisuuteen Sauberilla. Azerbaidzhanin GP -viikonlopun alla suomalaiskonkari vakuutteli medialle sopimustilanteen näyttävän hyvältä, mutta tilanteessa on koettu jo ties kuinka mones äkkikäännös.

Sauberin ensi kauden kisakuskin pestin uskottiin jo olevan käytännössä Bottaksen sekä F2-tähti Gabriel Bortoleton välinen kilpa, mutta väliin on kiilaamassa yllätysnimi. Logan Sargeantin Williamsilla korvannut Franco Colapinto on ajanut kahdessa ensimmäisessä kilpailussaan täysin yli odotusten, eikä Sauberilla ole jätetty tätä noteeraamatta.

Sveitsiläislehti Blick uskookin Sauberin päätyvän jompaan kumpaan nuorista lupauksista kokeneen suomalaiskonkarin sijaan. Bortoleto sekä Colapinto kohensivat osakkeitaan viime viikonloppuna Bakussa. McLaren-suojatti Bortoleto nousi F2-sarjan pistetaulukon kärkeen ja Colapinto puolestaan yllätti kaikki nappaamalla uransa avauspisteensä F1-kisasta sijoittumalla kahdeksanneksi.

Monet kyseenalaistivat Williams-pomo James Vowlesin päätöksen nostaa melko meritoitumaton argentiinalainen Sargeantin tilalle kokeneempien vaihtoehtojen sijaan, mutta valinta on osoittaunut oikeaksi. 21-vuotias Colapinto on ajanut vasta kaksi kisaa, mutta napsi jo pelkästään sunnuntaina enemmän pisteitä kuin hänen amerikkalainen edeltäjänsä lähes kahden kauden aikana.

Williamsilla ei ole tarjota Colapintolle paikkaa, sillä Alex Albon sekä Carlos Sainz on lukittu seuraaviksi vuosiksi perinteikkään brittitallin tuulenhalkojiksi. Täten Vowles ei tule seisomaan argentiinalaisen tiellä, mikäli hänelle avautuisi paikka kilpailevassa tiimissä.

– Haluan hänelle paikan, jotta hän voi kisata 2025 ja mieluusti F1:stä. Katsotaan, jospa voisimme löytää yhteisen sävelen Audin (Sauber) kanssa, kommentoi Williams-pomo.

LUE LISÄÄ